26 квітня 2023 22:37

Колишній форвард "Шахтаря" довів власника італійського клубу: прийнято рішення про розірвання контракту

Колишнього форварда Шахтаря Крістіано Лукареллі, який нині є головним тренером Тернани, буде звільнено зі своєї посади у зв'язку з конфронтацією з керівництвом клубу.


Президент Тернани Стефано Бандеккі незадоволений головним тренером Крістіано Лукареллі та близький до його звільнення.

Після виїзної поразки Брешії (0:1) у рамках 32 туру Серії Б Лукареллі заявляв, що команда не готова боротися за підвищення у класі, а її головним завданням цього сезону має стати боротьба за виживання.


Президент клубу, у свою чергу, має зовсім інші очікування від команди, і на старті сезону планував замахнутися на вихід до Серії А.


За інформацією видання Corrieredell'Umbria, домашня поразка з рахунком 1:4 від Венеції в 34 турі чемпіонату стала останньою краплею для терпіння менеджменту. Після закінчення сезону Лукареллі буде звільнено.


Цікаво, що Тернана вже звільняла Лукареллі цього сезону. Це сталося у листопаді 2022 року, проте вже в лютому 2023 року його знову призначили головним тренером команди. Його контракт із клубом діє до 30 червня 2025 року.


Після 34 зіграних матчів Тернана посідає 12 місце у турнірній таблиці Серії Б. Від зони перехідних матчів за право вийти до Серії А команду відокремлюють три очки.

При цьому Тернана знаходиться на відстані шести пунктів від зони перехідних поєдинків за збереження прописки.


Лукареллі виступав за "Шахтар" у першій половині сезону 2007/08. Тоді він зміг забити вісім голів у 21 матчі.


Приєднався форвард до донецької команди з Ліворно за 7,9 мільйонів євро. У січні 2008 року Лукареллі перейшов до Парми за 5,7 мільйонів євро.