24 квітня 2023 19:40

"Пишаємося, що Німеччина зіграє ювілейний матч проти України": глава DFB – про тисячну гру Бундестім в історії

Голова Німецького футбольного союзу (DFB) Бернд Ноєндорф висловився про спаринг проти України, який стане тисячним матчем в історії Бундестім.

12 червня збірна Німеччини зіграє свій ювілейний матч проти України. Цим жестом DFB анонсувала майбутній спаринг як матч світу з благодійною метою.


«1000 міжнародних матчів – це історія, яку ми хочемо відсвяткувати грою світу. Наша команда зіграла багато важливих поєдинків у своїй біографії.

Граючи свій тисячний міжнародний матч у дружбі з Україною, ми чітко демонструємо, що футбольна родина міцно стоїть разом із нашими українськими друзями. Ми пишаємося тим, що святкуємо цю річницю разом з Україною та для України», – сказав президент DFB.


Примітно, що місце проведення матчу Німеччина – Україна зовсім не випадкове, адже свої найкращі роки футбольної кар'єри у Бремені провів нинішній наставник Ворскли Віктор Скрипник у складі Вердера (1996-2004). 53-річний фахівець став першим тренером із українським паспортом, який тренував клуб Бундесліги (2014-2016).


Спаринг з Німеччиною передуватиме червневим поєдинкам кваліфікації Євро-2024 з Півн. Македонією (16 червня) та Мальтою (19 червня).