24 квітня 2023 14:40

"Якби президентом "Зорі" був Засуха, вона була б чемпіоном": джерело розповіло про шини в роздягальні луганців

Михайло Співаковський після матчу Колос - Зоря (0:1) в УПЛ навів приклад президента клубу з Ковалівки Андрія Засуху, який на відміну від власника чорно-білих Євгена Геллера більше цікавиться життям команди.

«Один із футбольних людей після цього матчу сказав мені таку фразу: «Якби президентом Зорі був Засуха, то вона вже була чемпіоном». Справа не в тому, що, можливо, приділяється якась увага до суддівського питання. Справа в тому, що цей президент максимально занурений у процес. Він знає все».


Журналіст взагалі не розуміє, хто у Зорі відповідає за ухвалення тих чи інших рішень.


«Це дуже контрастує з тим, що відбувається у Зорі. На сайті клубу в розділі «керівництво клубу» я побачив лише президента Геллера та заступника директора Юрія Коваля. Я намагаюся зрозуміти, хто у цій Зорі відповідає за якісь організаційні процеси?».


За інформацією Співаковського, Зорі так і не виплатили премії за перемогу над Динамо (1:0) у чемпіонаті України, а також перед гравцями є мінімальні заборгованості по зарплаті.


«У Зорі дуже посередні зарплати для УПЛ. За моєю інформацією, команда досі не здобула премію за перемогу над Динамо. Кажуть, що є заборгованості із зарплати у два місяці, які скоро мають погасити».


При цьому навіть у такій ситуації команда готова боротися за найвищі позиції.


«Я знаю, що команда зараз налаштована битися, фігачити до кінця і вбивати всіх, щоб виборювати високе місце. Але я не бачу клубу, який за цим усім стоїть».


Співаковський розповів і про інші проблеми клубу, зокрема, з екіпіруванням.


«Кажуть, у команди проблеми з екіпіруванням. Є гравці, які тренуються у тому, в чому вони прийшли з іншої команди. Я просто шокований, як таке може бути в команді, яка претендує на Лігу чемпіонів?».

Журналіст розповів, що хтось із адміністрації додумався зберігати у роздягальні команди автомобільні шини.


«У роздягальні Зорі лежать автомобільні шини когось із адміністрації клубу. Друзі, у вас професійний клуб, чи шиномонтаж 24/7? Ви вже визначитеся», – сказав Співаковський у програмі ТаТоТаке.


Нагадаємо, що Зоря після 22 зіграних матчів посідає друге місце у турнірній таблиці УПЛ і має в активі 46 очок. При цьому Дніпро-1, що йде на третій сходинці (45 набраних пунктів), має дві гри в запасі.