23 квітня 2023 23:10
1

Бущаном цікавилися МЮ і "Аякс": джерело розкрило причину зірваного трансферу і зарплату воротаря "Динамо"

Футбольний журналіст Михайло Співаковський поділився трансферними чутками, що крутяться навколо Георгія Бущана. За його інформацією, голкіпером предметно цікавився Манчестер Юнайтед, щоправда ця угода з невідомих причин не була закрита.


«Наскільки я знаю, Бущана пропонували та обговорювали його кандидатуру майже у всіх топ-чемпіонатах та у багатьох топ-клубах, наприклад, Аякс та Манчестер Юнайтед. За моєю інформацією, МЮ розглядав Бущана як другого голкіпера. Там не вистачало лише останнього «ок» від тих, хто ухвалює рішення. Але чомусь цього не сталося.


Моя аналітика є такою. Бущан досить пізно розкрився, у нього було два-три круті сезони. Наразі йому вже 29, його переслідують травми – поспіль дві операції. Проблеми очевидні».


Декілька днів тому Бущан змінив свого агента. Тепер його справами займатиметься Вадим Шаблій та його агентство. Співаковський вважає, що новий агент матиме проблеми з голкіпером, оскільки він уже віковий, його переслідують травми і зарплатні запити у воротаря не з маленьких.

«Думаю, у Шаблія з Бущаном будуть проблеми. Гравець у незрозумілому стані, після операції, вік такий. Я впевнений, що його треба продавати Динамо, і Суркіс цього хоче, але впевнений, що це буде нелегко. У Бущана в Динамо зарплата десь мільйон, і він не піде до Європи на менші гроші, і кияни навряд чи його відпустять менше ніж за 5+ мільйонів», – сказав Співаковський в ефірі «ТаТоТаке».


28-річний Бущан продовжує відновлюватись після травми меніска, яку він отримав восени. У першій частині цього сезону Георгій провів 13 матчів і пропустив 17 голів. Контракт футболіста з київським клубом діє до 2026 року. Портал Transfermarkt оцінює його у 10 млн євро.

Він може врятувати, витягнути "мертвий" м'яч, але стабільно надійним голкіпером він ніколи не був.