22 квітня 2023 22:04

"Реал Сосьєдад" переміг "Райо Вальєкано" та суттєво збільшив шанси на Лігу чемпіонів

В рамках суботньої програми 30-го туру Ла Ліги провели декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".


Чемпіонат Іспанії 2022/223, 30-й тур

Реал Сосьєдад – Райо Вальєкано – 2:1

Голи: Сьорлот, 59, Лежен, 81 (автогол) – Паласон, 57

Баски у рідних стінах приймали Райо Вальєкано, забивши перший гол вже на 14-й хвилині. Щоправда, його не зарахували через фол в атаці. На 22-й Давід Сілва увірвався на лівий кут воротарського й стріляв під дальню стійку, а на 32-й з лінії штрафного прицільно бив Оярсабаль – в обох випадках м'яч пройшов поруч з каркасом.


Мадридці нічого не створили до перерви, але на старті другого тайму покарали "чурі-урдін" за марнотратство. Паласон класним ударом метрів з 20-ти вивів Райо вперед – втім, всього через дві хвилини господарі відігрались зусиллями Сьорлота (він замкнув навіс Муньйоса). Цікавіших моментів у поєдинку вже не виникало, однак на 81-й хвилині "королівський клуб" таки вирвав перемогу – допоміг автогол Лежена. 2:1!


Реал Сосьєдад відривається від п'ятої сходинки на шість очок. Райо Вальєкано залишився у семи залікових балах від зони єврокубків. Сьорлот же став другим норвезьким футболістом в історії Ла Ліги, якому вдалося забити 10+ голів за чемпіонат – першим був Джо Карью в сезоні 2000/01.