19 квітня 2023 00:11

"Мілан" вперше з 2007-го року пробився до півфіналу Ліги чемпіонів: "Наполі" уникнув поразки, але вилетів з турніру

Фото - ua.depositphotos.com


Мілан не втримав мінімальної перемоги над Наполі у матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів. Поєдинок на стадіоні Марадона завершився з рахунком 1:1.


Наполі після поразки на Сан-Сіро тижневої давності зробив ставку на швидкий гол у грі у відповідь, яка не принесла дивідендів. Закривши Мілан на своїй половині протягом 20 хвилин, гості вибігли в контратаку, яка призвела до призначення пенальті у ворота Наполі.


На 21-й хвилині зустрічі Маріо Руй підбив Рафаеля Леау. Жиру взявся виконувати 11-метровий, проте пробив у той кут, куди полетів голкіпер неаполітанців Алекс Мерет.


Ближче до кінця першого тайму у Наполі одразу вилетіли два основні гравці. Маріо Руй та Маттео Політано через пошкодження достроково закінчили гру, поступившись місцем на полі Ірвінгу Лосано та Матіасу Олівейрі.


На 37-й хвилині Наполі претендував на пенальті після того, як Рафаел Леау постелився Лосано. Арбітр Шимон Марчиняк після консультацій з VAR призначив кутовий, чим викликав обурення у публіки в Неаполі.


На 43-й хвилині відкрити рахунок пощастило Мілану - Леау викотив м'яч прямо на порожні ворота Жиру, який шокував уболівальників Наполі. Мілан пішов на перерву із перевагою в один м'яч.


У другому таймі Наполі повністю домінував на полі, а Мілан, у свою чергу, демонстрував злагоджену гру в обороні до 80-ї хвилини, коли господарі заробили право на пенальті за гру Томорі у штрафному майданчику.


Хвіча Кварацхелія взявся пробивати пенальті, але Майк Меньян не дозволив неаполітанцям повернути інтригу на протистояння на фінальний відрізок гри.


На третій доданій хвилині до другого тайму Наполі пройшов оборону Мілана. Гол Віктора Осімхена дозволив Наполі уникнути поразки, але за підсумками двох зустрічей далі йде Мілан, який вперше за 16 років зіграє в півфіналі ЛЧ.


Мілан у півфіналі ЛЧ зустрінеться з переможцем пари Інтер – Бенфіка (2:0 після першої гри) Матчі відбудуться 9-10/16-17 травня.


"Наполі" – "Мілан" 1:1 (перший матч – 0:1)


Голи: Осімхен 90+2 - Жиру 43


Нереалізовані пенальті: Кварацхелія 82 (воротар) – Жиру 22 (воротар)


"Наполі": Мерет, Ді Лоренцо, Ррахмані (Естігор 74), Жезус, Руї (Олівера 34), Лоботка, Зелінськи (Распадорі 74), Ндомбеле (Елмас 64), Політано (Лосано 34), Осімхен, Кварацхелія


"Мілан": Маньян, Калабрія, К'єр, Томорі, Ернандес, Тоналі, Беннасер, Круніч, Діас (Мессіас 59), Жиру (Орігі 68), Леау (Салемакерс 84)


Попередження: Ді Лоренцо 45+6, Олівера 90+2 - Ернандес 45+1, Маньян 45+5