15 квітня 2023 23:04

Патрік ВАН ЛЕУВЕН: "Гол Назарія Русина - це його хист, з нічого зробити "цукерку"

Головний тренер луганської "Зорі" Патрік ван Леувен прокоментував перемогу над "Дніпром-1" в матчі 21-го туру УПЛ.


- По-перше, хотів би сказати слова підтримки сім’ї Ярослава Кисіля. Вони втратили батька, який загинув на фронті. Висловлюю найщиріші співчуття. В такий час розумієш, що є речі, набагато важливіші, ніж футбол.


Що стосується гри, то ми добре розпочали її, з сильної сторони, почали йти в атаку. Суперник у нас сьогодні був сильний. Як тільки в нас з’явився момент - ми одразу забили. Ще не дивився чи був в тому епізоді офсайд, чи ні.


Намагалися зустрічати суперника якомога далі від своїх воріт, щоб навіть не давати "Дніпру-1" пройти до них та і самим робити спроби для забитих голів. Команда до кінця виконувала добру роботу, але, на жаль, пропустили на останніх хвилинах.


- Яку Ви давали настанову на цей матч?


- Ми зараз знаходимося на 3-му місці, а наш суперник – на 2-му. Тут не потрібна додаткова мотивація. Хлопці й самі все розуміють. Я вже казав раніше, що перше коло наша команда не дуже стабільно грала, але після зимового відпочинку зібралися з силами і показуємо свій, справжній, футбол.


- Які були Ваші настанови по перерві?


- Можна сказати, що ми у першому таймі робили деякі непотрібні дії, ну а вже по перерві я трохи підкоректував гру моїх футболістів і все пішло ще краще ніж було. Я би хотів переглянути і розібратися із голом Герреро з положення "поза грою". Це вже був момент, де ми почали показувати свій настрій на гру і як ми прагнемо до позитивного результату. Під час перерви сказав команді, що треба продовжувати грати в такому ж дусі і більш спокійніше підходити до ситуації. Як висновок - гол Назарія Русіна - це його хист, з нічого зробити "цукерку". Він показує й на тренуваннях, що дійсно вміє бити з обох ніг.


Другий гол – це гол Герреро, який був там, де потрібно бути після передачі того ж Русина.


- Герреро не грав якийсь час через його не готовність. Але сьогодні вийшов і забив. Прокоментуйте, цю ситуацію.


- В грі проти "Динамо" Едуардо отримав маленьке ушкодження і ми просто не хотіли ризикувати, щоб не було гірше, а навпаки швиденько взялися за лікування. Розуміли, що попереду ще багато поєдинків, він встигне себе показати. Останній чотири дні Герреро стабільно тренувався з командою, а для мене це ознака, що він може грати.