14 квітня 2023 11:51

У чемпіонат Саудівської Аравії після Роналду та Мессі хочуть підписати 50 гравців з топ-5 ліг та Португалії.

У чемпіонат Саудівської Аравії після Кріштіану Роналда хочуть підписати 50 гравців топ-5 ліг.


Як пише ESPN, слідом за Роналду до Саудівської Аравії може переїхати Ліонель Мессі, контракт якого з «ПСЖ» спливає цього літа. Проте керівництво чемпіонату Саудівської Аравії не планується на цьому зупинятися.

Джерела в Саудівській Аравії повідомили ESPN, що влітку ліга планує підписати до 50 футболістів із топ-5 ліг, а також із чемпіонату Португалії. Цей план підтримує Міністерство спорту Саудівської Аравії. Головною метою стануть гравці, контракти яких із нинішніми клубами закінчуються влітку. До них входять Роберто Фірміно («Ліверпуль»), Ілкай Гюндоган («Манчестер Сіті»), Адама Траоре («Вулверхемптон»), Йєррі Міна та Абдулай Дукуре (обидва – «Евертон»). Джерела у Саудівській Аравії повідомили ESPN, що фінансові складнощі, з якими зіткнулися деякі європейські клуби, відкрили нові трансферні можливості для саудівських команд.


Майже у всіх саудівських клубів у заявках зараз вісім іноземців – це максимально допустима квота. Але, як пише ESPN, влітку очікується значне зростання якості іноземців, які виступають у лізі. Клуби проведуть чищення складів.


Один агент повідомив ESPN, що він вів переговори з клубами із Саудівської Аравії щодо гравців збірних Іспанії, Марокко та Колумбії. Зазначається, що, незважаючи на величезну зарплату, яку отримує Роналду в Аль-Насрі, більшості футболістів не запропонують аналогічних сум. Роналду та Мессі у цій ситуації розглядають як винятки.


«Це не буде щось на зразок чемпіонату Китаю кілька років тому. Планів щодо вкладення величезних сум немає. Саудівська Аравія швидко змінюється, а футбол – масовий вид спорту, у нього багато вболівальників. Це було видно під час чемпіонату світу у Катарі. Мета – зробити чемпіонат Саудівської Аравії найкращою лігою регіону. Але це не спроба підписати 50 найкращих гравців світу. Ми хочемо підвищити якість та імідж ліги, зробити її першим вибором за межами топ-ліг Європи», – сказало джерело.