10 квітня 2023 22:04

Віктор Вацко про можливий матч Німеччина - Україна: "У випадку домовленості із німцями УАФ афішувала б це на кожному стовбі"

Коментатор Віктор Вацко висловився про можливість проведення товариського матчу Німеччина - Україна, про що повідомлялося кілька тижнів тому.


"У нас наші інсайдери підхопили, що в Бремені Німеччина зіграє товариський матч у червні проти збірної України. Я вирішив зараз глянути, якого числа ми зіграємо із німцями. І що? На офіційному сайті УАФ - нічого, але в принципі це не дивно, там офіційні особи насамперед проявляють себе у фейсбуці.

Знаючи Андрія Васильовича, я розумію, що контора, яка здатна домовитися максимум на контрольний матч із другим складом "Брентфорда", у випадку домовленості із німцями афішувала б це на кожному стовбі. Я з дивом констатую, що на фейсбуці ні в кого із УАФ цієї інформації нема.

Заходжу на Transfermarkt - сильний німецький сайт, великі традиції, про свою збірну люди знають все - там також нічого немає. Kicker - заходжу туди, а там нічого. Оʼкей, заходжу на сайт Німецького футбольного союзу - там не фейсбуки ведуть і там також нічого немає.

Запірнув трохи у джерела і от знаходжу - газета "Thuringer Allgemeine": "Збірна Німеччини можливо проведе 1000 матч у свої історії проти України, як символ миру. Німецький футбольний союз веде перемовини з УАФ, датою буде міжнародний слот з 14-го по 21-ше червня. Однак ARD (найбільший теле-радіоконсорціум Німеччини) повідомив, що 1000 матч заплановано провести у Бремені і не проти України, хоча така зустріч також є варіантом і можливо вона буде зіграна після ювілейного матчу".

Коротше кажучи - maybe yes, maybe no", - сказав Вацко.