9 квітня 2023 23:12

"Салах бігав за Зінченком весь вечір": англійські ЗМІ залишилися незадоволеними Олександром у матчі з "Ліверпулем"

У поєдинку 30-го туру англійської Прем'єр-ліги Арсенал на виїзді упустив перемогу над Ліверпулем (2:2) після помилки українського захисника «канонірів» Олександра Зінченка.


Арсенал не зумів зберегти переможний результат у матчі з Ліверпулем. На 87-й хвилині Александер-Арнольд обіграв Зінченка і зробив навісну передачу до штрафного майданчика, де Фірміно ударом головою зрівняв рахунок.


Головний тренер Арсеналу Мікель Артета одразу після цього замінив українського захисника. Англійська преса загалом непогано оцінила дії Зінченка у цій грі, але особливо дісталося захиснику за помилку наприкінці матчу.


Football London – 6/10


«Грав дуже компактно, коли володів м'ячем, що йому властиво. Не забезпечив Арсеналу контроль, на який вони можливо розраховували, але на «Енфілд» це зробити дуже складно. Однак в останньому голі не впорався, дозволивши Александер-Арнольд обійти себе».


Goal – 5/10


«Багато переміщався на позицію півзахисника, тому Арсенал часом виглядав уразливим на лівому фланзі, що було доведено, коли Ліверпуль забив свій другий гол».


90 хв – 6/10


«Чудово володіє м'ячем, але простір, який він звільняв, зміщуючи в півзахист, неодноразово проривався Салахом».


Рainin Тhe Аrsenal – 6.5/10


«Український захисник зіграв упевнено, але він був винен у тому, що Ліверпуль зрівняв рахунок. В іншому, гра лівого захисника «канонірів» була досить гарною».


Evening Standard – 6/10


«Він регулярно грає у ролі універсального захисника, сьогодні був надійний. Допомагав Арсеналу в перші 30 хвилин, але потім потьмянів».


The Sun – 6/10


«Тяжка гра для українця, оскільки Салах бігав за ним увесь вечір.


Декілька разів він виявлявся не на своїй позиції, що є нормою. Але його пас, як завжди, був чудовий.


Тримав м'яч у складних ситуаціях, знімаючи напругу. Проте Александер-Арнольд зробив усе, щоб зрівняти рахунок».


Цього сезону 26-річний Зінченко у складі Арсеналу провів 29 матчів у всіх турнірах, в яких забив один м'яч і зробив два асисти.


На даний момент команда українця посідає перше місце у турнірній таблиці АПЛ, набравши 73 очки.


У наступному турі чемпіонату Англії "каноніри" зіграють на виїзді з Вест Хемом. Поєдинок відбудеться 16 квітня і розпочнеться о 16:00 за київським часом.