7 квітня 2023 16:12

"Динамо" - "Минай" 2:0. Першість U-19. Звіт про матч

У п’ятницю, 7-го квітня, динамівці на полі клубної навчально-тренувальної бази у Кончі-Заспі провели матч 20-го туру чемпіонату України U19. У ньому підопічні Ігоря Костюка зустрічалися із «Минаєм» із однойменного населеного пункту Закарпатської області.


У турнірній таблиці юнацької першості U19 суперники перед стартом матчу перебували на діаметрально протилежних кінцях: кияни йшли на другому рядку, набравши 46 очок, а закарпатці посідали останню, 16-ту сходинку із 5 очками, щоправда, вони провели на одну гру менше. Зазначимо, що матч першого кола завершився перемогою киян – 2:0.

На правах господарів динамівці одразу заволоділи ініціативою та перевели гру до чужих воріт. Після пристрілки кияни виконали кутовий, але Василець не зміг замкнути дальню стійку. А під час ще однієї подачі від кутової позначки верхову боротьбу знову виграли динамівці, але порушили правила в атаці. Гості володіли м’ячем переважно на своїй половині поля, а коли вдавалося переходити на чужу, могли загрожувати володінням Ігнатенка лише за допомогою дальніх ударів.

Ближчою до взяття воріт була наша команда, але Горбач опинився в офсайді, а простріл Кремчаніна було заблоковано. Незабаром Дмитро виконав штрафний удар, призначений метрах у 22-х від воріт, але влучив у стінку. Біля протилежних воріт одного разу Ігнатенко зреагував на удар суперника із середньої дистанції, а також «Минай» невдало виконав кутовий. Загалом, протягом першої половини зустрічі жодна з команд не створила занадто небезпечних чи потенційно гольових моментів біля воріт одна одної. Завдяки зусиллям закарпатців темп гри був не дуже високим, а кількість ударів у площину воріт – невеликою.

Не принесли нашій команді очікуваного результату і стандартні положення – гостям кожного разу вдавалося відбитися. Але на останній хвилині тайму Горбачу захисник «Миная» заплів ноги у власному штрафному майданчику, і арбітр призначив пенальті. Сам Ігор його впевнено реалізував, тож на перерву команди пішли за мінімальної переваги господарів.


Після перерви знову активніше виглядали динамівці. Закарпатці ж, як і раніше, намагалися створити загрозу біля володінь киян після стандартних положень, та це їм не вдалося. Кияни виглядали гостріше, зокрема, хороша нагода відзначитися була у Слесаря, але Артем не влучив у дальній кут воріт. А ось своїм наступним моментом наші хлопці розпорядилися краще: Кремчанін на швидкості пройшов лівим флангом та прострілив на лінію воротарського майданчика на Горбача, звідки Ігор у дотик вразив ворота, подвоївши перевагу своєї команди.


Одразу після цього з подачі активного Кремчаніна зі штрафного по воротах головою пробивав Василець – трохи невлучно. Незабаром Слесар обіграв захисника та завдав удару із меж штрафного майданчика – вийшло вище. А в епізоді, коли удару завдавав Горбач, свою команду врятував голкіпер. Ще в одному з моментів Гусєв виграв верхову боротьбу після подачі з кутового, але його удар головою вийшов несильним, і Савченко без проблем забрав м’яч.

Як видно, перевага господарів була беззаперечною. Лише одного разу «Минай» був близьким до того, щоб скоротити відставання у рахунку, але м’яч прийняла на себе поперечина!

До фінального свистка ще могли забивати Кремчанін та Горбач, але забитих м’ячів глядачі більше не побачили, тож у підсумку – перемога «Динамо» 2:0.


Чемпіонат U19. 20-й тур

«Динамо» - «Минай» - 2:0 (1:0)

7.04.2023. Конча-Заспа, НТБ «Динамо»

«Динамо»: 1. Ігнатенко, 20. Гусєв, 3. Боль (8. Бенедюк, 78), 4. Балаба (к), 2. Єременко, 22. Малиш, 14. Яцик (21. Бойченюк, 46), 7. Кремчанін, 23. Василець (18. Саленко, 69), 9. Слесар (10. Маткевич, 69), 11. Горбач (25. Зоренко, 88).

«Минай»: 31. Савченко, 2. Кецук, 82. Кондратюк, 40. Махінка (8. Волошин, 56), 44. Калінець, 55. Диянчук, 19. Лєднєв, 7. Караман (6. Скрипник, 63), 20. Голуб (25. Саврій, 77), 66. Каганець (13. Попович, 63), 89. Дурдас (9. Максимець, 56).

Голи: Горбач (45, з пен., 58)

Попередження: Балаба (45+2), Караман (60)


Фото - ФК «Динамо»