5 квітня 2023 00:01

Мудрик не допоміг "Челсі" перемогти "Ліверпуль". Команди зіграли в безгольову нічию

Ліверпуль на вихідних програв Манчестер Сіті. Без шансів, виглядаючи командою з іншого дивізіону. Юрген Клопп жорстко пройшовся по своїх гравцях, а сьогодні підкріпив критику сміливими рішеннями. Шість змін у складі. Салах, Александер-Арнольд і Робертсон залишилися в запасі (ван Дейк пропустив гру через травму). Гомес, Джонс і Фірміно навпаки отримали шанс в стартовому складі.


Мерсисайдці не показали миттєвої реакції на суботнє фіаско та провалили початок матчу на Стамфорд Брідж. Ліверпуль виглядав розібраним, поступався супернику в інтенсивності та не розумів, як створювати моменти. За перші пів години гості жодного разу не пробили з меж штрафного (у Челсі було 6 таких ударів) і взагалі ні разу не зайшли в чужий штрафний (Челсі мав 12 дотиків).


Якщо в суботу Ліверпуль добре зіграв хвилин 5, то сьогодні футболу було хвилин 10. Під завісу першого тайму гості активізувалися та спробували створити Кепі проблеми. Гомес пробив під поперечину (голкіпер витягнув), а Фабінью потужно приклався на стандарті (заблокував захисник). У другому таймі Ліверпуля не було на полі. Поява Салаха не врятувала – один удар за 45 хвилин.


Ліверпуль допускав регулярні моменти на ворота Аліссона і дивом не пропустив. Челсі легко розривав структуру "червоних" завдяки хорошим взаємодіям. Фелікс мав забивати в дебюті поєдинку після швидкої атаки, але його удар в останній момент заблокували. Через кілька хвилин супермомент виник у Ковачіча. У середині тайму господарі навіть забили, однак суддя зафіксував офсайд після розіграшу кутового.


Челсі класно комбінував з акцентом на лівий фланг – Чілвел давав динаміку обіграшами в дотик з Феліксом і Хаверцем. На протилежному крилі підтримку забезпечував Канте, який проводить перші матчі після травми і проводить круто. Це все зайвий доказ абсурдності звільнення Поттера. Пік кризи лондонці пройшли, а втрата з Евертоном і поразка від Астон Вілли після серії з трьох перемог були швидше невезінням.


У другому таймі історія повторилася. Як тільки Челсі підвищував темп і починав грати жорсткіше – Ліверпуль розвалювався. Господарі знову оперативно створили дві гольові нагоди: Ковачіч пробив з вигідної позиції над воротами, а гол Хаверца після шикарного пасу Канте скасували через гру рукою. Ще був неточний удар Фелікса. Челсі був сьогодні кращим, але проблеми з реалізацією завадили перемогти.


Мудрик яскраво стартував в Англії саме з матчу проти Ліверпуля, в якому відвозив Мілнера. Далі було кілька поганих матчів, які припали на найгірший період команди. Грем Поттер шукав оптимальний склад і пробував Михайла в центрі атаки. Після міжнародної паузи українець отримав ще один шанс і знову розчарував – змарнував два супершанси перед воротами Астон Вілли.


Ті помилки стали фатальними для тренера. Поттера звільнили, а команду тимчасово очолив асистент попереднього тренера. Бруно Сальтор змінив схему на 3-5-2, де немає позиції для Мудрика. Українець розпочав у запасі та вийшов лише на останні 15 хвилин. Михайло замінив Чілвела та формально закривав позицію лівого вінгбека, хоча мав свободу. Кукурелья та Ковачіч страхували його позаду.


Мудрик вилетів на поле зарядженим та влився у загальний настрій команди. Він був активним: шукав м'яч, пропонував себе та старався загострити і ривками, і передачами. Українець вивів на дальній удар Енцо. Знайти переможний гол йому не вдалося, однак Михайло виглядав непогано. Як і вся команда. Челсі награв на перемогу (3:0 за явними моментами, 1.98xG проти 0.35xG за якістю моментів), але в підсумку нічия.


Чемпіонат Англії, восьмий тур. Лондон, "Стемфорд Брідж”


"Челсі" – "Ліверпуль" 0:0


"Челсі": Аррісабалага – Фофана, Кулібалі, Кукурелья – Джеймс, Фернандес, Ковачич, Канте (Ґаллахер, 79), Чілвелл (Мудрик, 78) – Хавертц, Фелікс (Стерлінг, 85)


"Ліверпуль": Аліссон – Цимікас (Робертсон 65), Матіп, Конате, Ґомес – Хендерсон, Фабіньо, Джонс (Гакпо 79) – Нуньєс (Мільнер 79), Фірміно (Салах 65), Йота


Попередження: Ковачич 67 – Матіп 46, Цимікас 56, Джонс 61, Фабіньо 74