1 квітня 2023 09:30

СБУ вручила підозру митрополиту УПЦ МП Павлу: проходять обшуки

Фото - ua.depositphotos.com


Митрополиту УПЦ МП, ек-настоятелю Києво-Печерської лаври Павлу ("Мерседесу") вранці 1 квітня оголосили про підозри, про що повідомив сам московський піп.

За словами самого Павла, наразі у його будинку проходять обшуки.


"Дорогі браття і сестри! Сьогодні о 7:30 мені вручили підозру.. Не дали можливості помолитися, але Бог їм у поміч. Зараз у моєму домі будуть обшуки. Прошу ваших молитв... (Під час вручення) підозри мені сказали, що я співпрацюю з Росією і ще там одне релігійне розпалювання.. Кажуть, що я проклинав президента. Ніколи такого в житті не було і не буде... Але ж я сказав слова Євангелії, що наші сльози не впадуть на землю, а впадуть на тих людей, які роблять ці чвари. Я не називав хто і що робить, а процитував Євангелію", - сказав Павло.


За даними джерел УП, підозри вручені за статтями 161 ККУ "Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками" та 436 "Пропаганда війни".


Що Павло говорив про ПЦУ і Зеленського - подробиці


На початку березня під час одного з богослужінь митрополит Павло залякував свою паству "Апокаліпсисом" і "людьми у священницьких рясах", які нібито прийдуть оскверняти храми.


Митрополит МП дуже прозоро натякнув, що цими "людьми" є священнослужителі з ПЦУ. "Тут вони осквернили Успенський, Трапезний собори… Вони ганьблять Церкву і ганьблять Христа. Вони ганьблять тих, хто ходить до Церкви", - відповів Павло.


Крім того, днями Павло "Мерседес" опублікував звернення до Зеленського, у якому побажав президенту і його родині усіляких божих кар: "Ви (звертається до Зеленського - ред.) не могли припинити одержимого буйством злоби, ненависті і диявольським збісненням міністра культури. Значить, він творить все по вашому дозволу. Горе вам, бійтеся".


А 30 березня, під час подій у Києво-Печерській лаврі, пов'язаних з виселенням МП, на запитання про війну в Україні митрополит "вибухнув" образами, пригрозивши журналістам побиттям палицею.