31 березня 2023 15:01
1

Лучі відмовився від послуг десятків київських арбітрів у зв'язку з "кейсом Арановського"

Матч "Дніпро-1" - "Динамо" 12 березня став центральним матчем 16-го туру не тільки з огляду турнірного становища учасників, але і за рівнем своєї скандальності. Нагадаємо, що ні арбітр Кривушкін, ні бригада ВАР на чолі з Євгеном Арановським не відреагували належним чином на грубі дії гравця дніпрян Бланко проти футболіста "Динамо" Буяльського.


По мотивам цієї гри Виконавчий комітет Асоціації футбола міста Києва, членом комітету арбитрів якої є Арановський, 17 березня прийняв певні рішення. Нижче наводимо протокол засідання Виконавчого комітету.




Але це ще не був кінець історії. Як стало відомо "Динамоманії", дізнавшись про рішення АФК, керівник суддівського корпусу України, голова комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі повідомив арбітрів, що входять до колегії арбитрів АФК (а це кілька десятків суддів), що їх більше не будуть залучати до суддівства матчів, що проходять під егідою УАФ (тобто в жодній лізі) у зв'язку з тим, що "АФК не є легітимним членом УАФ".


Цим арбітрам, якщо вони бажають продовжити співпрацю з УАФ, було рекомендовано змінити АФК на будь-яку іншу регіональну асоціацію. Ряд суддів на разі знаходиться в процесі цієї зміни.

Это какой-то БЕСПРЕДЕЛ