31 березня 2023 11:22

Скалоні про поразку від Саудівської Аравії: "Це буває раз на тисячу ігор, готовий був порвати тренерський диплом"

Наставник збірної Аргентини Ліонель Скалоні пригадав шокуючу поразку своєї команди від Саудівської Аравії з рахунком 1:2 у першому матчі ЧС-2022. Після цього фіаско "Альбіселесте" не програли жодного з решти поєдинків на мундіалі у Катарі, здобувши титул чемпіона світу.


"Цей матч був дуже дивним. Як тренер, я був готовий порвати свій диплом, тому що все, що ми говорили нашим гравцям, було зроблено. Незважаючи на це, ми не виграли. Така гра трапляється раз на тисячу. Ми заслуговували на те, щоб до перерви вести 3:0 або 4:0, але вони забили два голи за дві хвилини, і після цього було важко оговтатися.


Це був великий удар, але я залишився спокійним на лаві запасних. Не скажу, що я знав, що станеться потім, але тоді у мене було два варіанти: сказати, що я збожеволів, почати робити заміни, кричати на гравців, щоб розтуркати їх, або заспокоїтися і подивитися, чи зможемо ми виграти або зіграти внічию, а потім почати все спочатку.


Відчуття у грі та на полі були дивними. Все йшло погано, а за рахунку 1:2 гра вже була зовсім іншою. Ми ризикували, адже ця поразка могла завдати нам більшого болю, ніж потрібно. Однак, чемпіонат світу тривав, це була перша гра, і ми повинні були залишити цей матч позаду.


Звичайно, це була важка поразка. Ми давно не програвали, але я знав, що це могло статися будь-якої миті. Чесно кажучи, це сталося в потрібний момент", - сказав Скалоні в інтерв'ю AFAestudio, слова якого цитує Sportal.