28 березня 2023 23:50

Євро-2024, відбір: Хорватія обіграла кривдників Петракова й ділить лідерство з Уельсом, чергова поразка Білорусі

Фото - ua.depositphotos.com


Відбулися чергові матчі відбору на Євро-2024. Усі результати ігрового дня – в цій новині на "Футбол 24".


Євро-2024. Кваліфікація, 2 тур

Група I

Швейцарія – Ізраїль – 3:0
Голи: Варгас, 39, Амдуні, 48, Відмер, 52

Косово – Андорра – 1:1
Голи: Жегрова, 59 – Росас, 61

Румунія – Білорусь – 2:1
Голи: Станчу, 17, Бурке, 19 – Морозов, 86

Група D

Туреччина – Хорватія – 0:2
Голи: - Ковачіч, 20, 45+4

Уельс – Латвія – 1:0
Голи: Мур, 31

Уже після двох турів у групі I можна виділити дві команди, які зробили вагомі заявки на вихід у фінальну частину чемпіонату Європи. Зі Швейцарією все зрозуміло – беззаперечний фаворит секстету впевнено трощить своїх суперників. Слідом за Білоруссю (5:0) підопічні Мурата Якіна розібралися з Ізраїлем та очолили турнірну таблицю.


Зі стовідсотковими показниками березневий блок також завершила Румунія, яка без проблем переграла головних аутсайдерів. Амбіції цієї збірної пройдуть перевірку вже в червні, але відсутність втрат у "прохідних" матчах серйозно зміцнила позиції румунів.

У групі D все куди заплутаніше. Уельс і без Гарета Бейла здатен досягати позитивних результатів. Після нічиєї з Хорватією британці мінімально переграли Латвію. В червні на "драконів" чекає перша ключова битва – з Туреччиною, яка не змогла розвинути успіх після тріумфу над підопічними Олександра Петракова.

Фактично Хорватія зробила гру ще в першому таймі. Дублем відзначився Матео Ковачіч, який двічі добивав м'яч у ворота турків після провалу їхньої оборони. "Картаті" набрали 4 очки в матчах з прямими конкурентами й готується до поєдинків проти аутсайдерів, серед яких, зокрема, і Вірменія Петракова.