28 березня 2023 11:38

Злякалися НАТО. У Білорусі вигадали свої причини для розміщення ядерної зброї РФ

Фото - ua.depositphotos.com


У Білорусі стверджують, що розміщення російської ядерної зброї нібито не суперечить міжнародним договорам. При цьому Мінськ знову поскаржився на "загрози" з боку НАТО.


Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Міністерства закордонних справ Білорусі.


У МЗС заявили, що Білорусі останніми роками "зазнає безпрецедентного політичного, економічного та інформаційного тиску з боку США, Великобританії та їхніх союзників по НАТО та ЄС". При цьому Мінськ заявляє, що "втручання у внутрішні справи" супроводжувалося нарощуванням військового потенціалу у сусідніх країнах.

"Білорусь робить вимушені дії у відповідь зі зміцнення власної безпеки та обороноздатності. Військова співпраця Білорусі та Росії здійснюється у суворій відповідності з міжнародним правом", - йдеться в заяві.

У МЗС анонсували навчання білоруських пілотів на літаках РФ та "розміщення ядерних боєзарядів на території Білорусі без передачі Мінську контролю за ними". У Лукашенка стверджують, що це нібито не суперечить положенням статей І та ІІ Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ).


"Білоруська сторона переконана, що на зміну конфронтаційній риториці і спіралі гонки озброєнь, що розкручується, повинен прийти конструктивний і взаємоповажний діалог", - виправдовуються в МЗС.