27 березня 2023 18:58

ФІФА підписала оновлений Меморандум про взаєморозуміння з Європейською асоціацією клубів

Фото - ua.depositphotos.com


Президент ФІФА Джанні Інфантіно та голова Європейської асоціації клубів (ECA) Насер Аль-Хелаіфі сьогодні підписали оновлений Меморандум про взаєморозуміння (MoU) між ФІФА та ECA на 29-й Генеральній асамблеї ECA в Будапешті, Угорщина.


Довгострокова угода до 31 грудня 2030 року зміцнює відносини між ФІФА та ECA, приносячи довгострокову стабільність у гру національної збірної та клубів.

Меморандум містить оновлене зобов’язання клубів дотримуватися Міжнародного календаря матчів, який отримав одноголосне схвалення Ради ФІФА 14 березня 2023 року, до 2030 року, а ECA підтвердила свою підтримку нового Клубного чемпіонату світу з футболу з 2025 року, який включає 12 матчів. Європейські клуби, щорічна гра між переможцем Ліги чемпіонів УЄФА та переможцем міжконтинентального плей-офф і Клубний чемпіонат світу ФІФА серед жінок.


Програма пільг для клубів, яка компенсує всі клуби, які випускають гравців для ЧС серед чоловіків, тепер збільшиться з 209 мільйонів доларів на Чемпіонат світу з футболу 2018 і 2022 років до 355 мільйонів доларів на турніри 2026 і 2030 років.


Президент ФІФА Джанні Інфантіно сказав: «Це важливий день для майбутнього футболу та його довгострокової стабільності. Ми дуже раді поновити та посилити нашу угоду про співпрацю з ECA, важливою зацікавленою стороною, яка представляє клуби з усієї Європи.

«Схвалення ECA нового календаря міжнародних матчів забезпечує необхідний баланс між клубним і національним футболом. У нас попереду захоплюючі проекти, зокрема новий Клубний чемпіонат світу ФІФА у 2025 році та новий Клубний чемпіонат світу ФІФА серед жінок. Тісна співпраця з клубами в Європі та решті світу буде важливою для успіху цих заходів».


Голова ECA Нассер Аль-Хелаіфі сказав: «Ми раді підписанню цієї знаменної угоди. Меморандум про взаєморозуміння визнає центральну роль клубів у світовому футболі та гарантує, що вони належним чином представлені в процесі прийняття рішень щодо питань, які їх стосуються.


«ФІФА та ECA також налагодять тісніші робочі практики щодо майбутнього оновленого Клубного чемпіонату світу, включаючи спортивні та комерційні аспекти для випуску 2025 року, а також працюватимуть разом над майбутніми випусками, включаючи потенційні структури для управління комерційними правами в майбутньому.


«Ми з нетерпінням чекаємо тісної співпраці з ФІФА протягом наступних місяців і років, щоб забезпечити належний розподіл переваг нових і розширених змагань як у чоловічому, так і в жіночому футболі в екосистемі».