27 березня 2023 17:12

"Я не побачив "300 спартанців", які вийшли на футбольне поле померти, але не програти". Вацко розкритикував самовіддачу гравців збірної України

Відомий журналіст Віктор Вацко в ефірі програми "Вацко Live" прокоментував самовіддачу гравців збірної України в матчі проти Англії.


"Збірна України стартувала в кваліфікації на Євро-2024. Ми грали на "Вемблі" проти однієї з найсильніших збірних світу, проти чинного віце-чемпіона Європи. Але антураж стосовно цього матчу був таким, наче нам нічого не світить. Головне завдання не програти розгромно, не програти ганебно, не ковтнути сімірочку. Вся ця історія з головним тренером, з підготовкою до гри, з матчем проти "Брентфорда", про який домовлявся Петраков. В мене не було відчуття величі цього матчу, важливості цього матчу. Не було відчуття атмосферності, початок відбірного циклу, старт шляху до чогось великого, до якоїсь мети, до фінальної стадії чемпіонату Європи. І цей матч сприймався, як той же матч проти "Брентфорда". Цей матч сприймався, як силоміць призначений в.о. головного тренера, на раз. Під час виконання гімну, я не побачив "300 спартанців", які вийшли на футбольне поле померти, але не програти. Сергій Кравченко сказав перед матчем, що завдання команди грати у футбол цікавий та сміливий. Але ж ми говоримо не про дітей, а про національну збірну нашої країни. Національна збірна - це вершина футбольної піраміди, і тут головне результат. Зміст футболу важливий, але це другорядний бонус. Є матчі коли для досягнення результату треба тільки грати у футбол, а є матчі де цього не достатньо. Англія сильніша за Україну за абсолютно усіма показниками. це команди різних ліг. Англія підійшла до матчу з нами після дуже важкого поєдинку проти італійців у Неаполі, поєдинку де Англія в другому таймі серйозно просіла після потужного першого тайму. Що ми могли запропонувати цьому супернику? Дисципліну, самовіддачу, ідеальну командну роботу, мінімум вільного простору, постійний тиск, створення дискомфортних умов при роботі з м’ячем. Ми повинні були стати кісткою у горлі для Кейна та компанії", - сказав Вацко.