27 березня 2023 15:41

Екс-власник "Челсі" Бейтс про продаж клубу Абрамовичу: "Він запропонував більше ринкової ціни, не дуже добре говорив англійською. Усе вирішили за годину"

Екс-власник «Челсі» Кен Бейтс розповів, як укладалася угода з Романом Абрамовичем.

Російський підприємець придбав «Челсі» у 2003 році. Абрамович володів лондонським клубом протягом 19 років, а потім 2022 року продав його американському бізнесмену Тодду Боулі.


«Я зустрівся з ним та всіма його приятелями в готелі «Дорчестер» близько шостої години. Він не дуже добре розмовляв англійською. Він сказав, скільки був готовий заплатити – я знав, що його пропозиція була вищою за ринкову ціну.


Я погодився. Мені не потрібні були порадники. Я зробив свою справу, все було вирішено трохи більше, ніж за годину. Потім я вирушив на Сент-Джеймс-стріт у Harry's бар, де ми збиралися повечеряти. Ось так треба вести бізнес – за зачиненими дверима», – сказав Бейтс.


Колишній власник «синіх» порівняв угоду з Абрамовичем з переговорами про продаж Глейзерами «Манчестер Юнайтед», які зараз ведуть. Родина Глейзерів повідомила про намір продати клуб у листопаді минулого року.


Коли я продав клуб, ніхто ні хрону про це не знав. Це було щось на кшталт: «О, Бейтс продав [«Челсі»] російській». Але тепер у дім вступив Джим… як його там? (Йдеться про потенційного покупця «Манчестер Юнайтед» Джима Реткліффа) Потім підключилися катарці, Саудівська Аравія... Так все й досі триває. Про це пишуть усі газети, чорт забирай», – сказав Бейтс.