26 березня 2023 14:43

Ігор БЄЛАНОВ: "Прошу пробачення у фанів Англії, але Україні перемога потрібна більше"

Співголова комітету професіонального футболу УАФ Ігор Бєланов розповів BBC про життя в Україні в умовах воєнного стану.


«Мільйони українців чекають на перемогу. Прошу вибачення у фанів Англії, але ця перемога потрібна нам більше, ніж їм. Футбол – це релігія, яка об’єднує Україну. У Європі важко це зрозуміти, але навіть під час війни солдати, медики, волонтери – хочуть хоча б на мить відчути смак мирного життя.


Гра з Англією - одна з небагатьох можливостей хоча б на дві години перемкнутися з війни на спорт. Я, звісно, чекаю перемоги. Які ще можуть бути варіанти? Солдати в окопах чекають перемоги. І їхні діти, батьки, брати цього хочуть. Вся країна мріє про перемогу на «Вемблі».


Футбол – гра мільйонів – повертає їх у мирні часи. Для звичайних людей, які колись були водіями, менеджерами, спортсменами чи айтівцями, все змінилося. У них було життя, плани, хобі. Все це раптово закінчилося і їм потрібно було вчитися військовій справі та йти воювати.

Наші гравці більше часу ховаються від ракет, ніж тренуються, в Україні постійно зриваються тренування. Кожен день ворог руйнує інфраструктуру, обстрілює нас ракетами, вбиває людей. Це впливає на мозок, на душу і не проходить швидко.


Хочу подивитись красиву гру, сповнену емоцій і подій. Звісно, нехай вона завершиться нашою перемогою», - сказав Бєланов.


Матч Англія - Україна почнеться о 19.00.