24 березня 2023 21:40

"Не думаю, що хтось чекатиме". Леоненко не згоден із Шевченком щодо перспектив Мудрика в "Челсі"

Легенда українського футболу Андрій Шевченко оцінив перспективи Михайла Мудрика у лондонському Челсі. Екс-форвард київського Динамо Віктор Леоненко, який зараз є експертом, не погоджується з думкою колишньої зірки Мілана.


Андрій Шевченко вважає, що Мудрику допоможе швидше адаптуватися до Челсі вивчення англійської мови та спілкування з партнерами.

«Для мене у Мілані та Лондоні спрацювало занурення у культуру, вивчення мови, щоб я міг спілкуватися зі своїми партнерами по команді. Це допоможе йому швидше адаптуватись.

Шевченко сказав, що Мудрик тільки-но починає грати у дорослому футболі і в Челсі бачать перспективу в українському вінгері.

«Челсі купив талановитого гравця у дуже молодому віці, це трансфер на майбутнє. Він лише починає свій шлях. Його перший крок, перехід до Челсі, правильний. Він – частина амбітного проекту та знаходиться у надійних руках.

Рішення отримати його прямо зараз залежало від того, наскільки клуб вірить у його талант. Має дуже довгий контракт, це дуже незвичайно. Челсі інвестує у своє майбутнє».

Також Шевченко заявив, що Челсі має терпляче чекати, коли Мудрик заграє.

«АПЛ зазвичай вимагає результатів прямо зараз, але давайте подивимося, що буде за ці вісім років. Погляньмо, що він може зробити в довгостроковій перспективі.

Клуб має терпляче ставитись до нього, вірити в його талант», — наводить Шевченка слова The Athletic.

Віктор Леоненко не згоден із Шевченком. Експерт упевнений, що у Челсі всі вимагатимуть результату тут і зараз.

«Я не погоджусь із Андрієм. Наскільки я знаю, і президентам, і тренерам, і вболівальникам завжди треба тут і зараз.

Особливо тренерам, котрі переживають за результат, за те, як команда грає. Я не думаю, що хтось чекатиме, тим більше стільки грошей віддали за Мудрика».

Також Леоненко вважає, що Мудрик зможе заграти краще після зборів Челсі.

«Я вважаю, що Михайлу потрібно пройти збори. Може й заграє. А там дивитися, вивчатимемо, аналізуватимемо. Ось така моя думка», — написав Леоненко у своєму телеграм-каналі.

Контракт Мудрика з лондонським клубом діє до 30 червня 2031 року. Transfermarkt оцінює гравця у 60 мільйонів євро.

Цього сезону у складі Челсі у всіх турнірах Михайло провів сім матчів і відзначився однією результативною передачею.