24 березня 2023 21:22

Євро-2024, відбір: Чорногорія дотиснула Болгарію завдяки "джокерам" і героїзму лідера "Атлетіко"

Болгарія та Чорногорія розпочали другий день відбору на чемпіонат Європи 2024 року.


Відбір Євро-2024, 1 тур, група G

Болгарія – Чорногорія – 0:1

Гол: Крстовіч, 70

Чорногорія за часів незалежності ще жодного разу не виступала на великих турнірах, а для болгарів останнім таким досвідом був Євро-2004. Учасники групи виглядають рівно, тому ледь не кожна команда має шанс пройти кваліфікацію.

Перший тайм виявився дуже нудним і завершився "нулями". Лише перед відпочинком Савіч влаштував бойовик на подачі кутового. Капітан чорногорців головою потужно вдарив по воротах (сейв кіпера), а замість добивання ногою зацідив по обличчю Антова. Суддя оцінив епізод на жовту картку.


По перерві гості також виглядали краще і таки досягли свого на 70-й хвилині. Спрацювали заміни. Йововіч і Йоветіч вийшли у перерві, а потім організували єдиний гол. Перший перехопив неохайну передачу Крастєва, обігрався з другим і викотив Крстовічу на порожні – 0:1.

Чорногорія спокійно тримала перевагу, але таки подарувала супернику шанс на 90-й хвилині. Голкіпер вже ніяк не реагував на удар Русєва, аж раптом на лінії воріт вигулькнув Савіч і здійснив божевільний сейв. На кутових біля володінь Міятовіча також почав творитися хаос, проте чорногорці з горем навпіл забрали всі 3 очки.