24 березня 2023 20:14

Депутати Європарламенту вимагають усунути Білорусь від офіційних турнірів: УЄФА відреагувала на заклик

Фото - ua.depositphotos.com


УЄФА збирається розглянути питання про усунення збірних команд Білорусі від міжнародних змагань найближчим часом – посібник Росії може залишити Євро-2024.


Раніше ми повідомляли, що депутати європейського парламенту надіслали листа до президента УЄФА Олександера Чеферіна, в якому вони вимагають не допускати збірну Білорусі до Євро-2024.

Александер Чеферін відреагував на цей лист депутатів і заявив, що на наступному засіданні Виконкому УЄФА конкретно обговорюватиметься питання дискваліфікації команд з Білорусі. Це засідання відбудеться 4 квітня у Лісабоні.

"УЄФА вже давно мала намір обговорити ситуацію в Білорусі на майбутньому засіданні Виконавчого комітету", - сказав Чеферін більш ніж 100 депутатам Європарламенту.

Нагадаємо, збірна Білорусі при жеребкуванні чемпіонату Європи опинилася у Групі I, де їм належить зіграти зі Швейцарією, Ізраїлем, Румунією, Косово та Андоррою. Свою першу гру білоруси проведуть завтра, 25 березня проти збірної Швейцарії.

Збірна Росії через початок повномасштабної війни в Україні була відсторонена від усіх змагань під егідою ФІФА та УЄФА. На початку війни російські окупаційні війська заходили на територію України, використовуючи білоруську територію.

Зараз російські окупанти там перебувають на навчаннях та відновленні. Періодично з території Білорусі проводяться обстріли України, звідти ж злітає бойова авіація Росії.