24 березня 2023 18:32

Віталій МИКОЛЕНКО: "Тепер більше футболістів грають у топ-лігах, це робить нас сильнішими"

Захисник збірної України Віталій Миколенко розповів про свій стан перед матчем з Англією у відборі Євро-2024.


– Як ти себе почував фізично у спарингу з «Бренфтордом»?


– Гра вийшла хорошою за змістом. Була на 100% товариською, всі з повагою ставилися, і «Брентфорд», і ми. Завтра проведемо теорію з тренерським штабом, нам розкажуть, які були помилки, що виконали правильно, а що неправильно. Ми готувалися до гри з Англією, старалися виконати те, що нам говорив тренерський штаб.

– Ти зіграв один тайм. Останнім часом ти не грав 90 хвилин у клубі. Готовий зіграти цілий матч?

– Для мене дуже добре, що я зіграв 45 хвилин за збірну. До цього я не грав три тижні, після хвороби було трохи важкувато виходити. Після одного тайму почуваюся добре. Можна сказати, пересилив себе. До гри з Англією почуваюся добре.

– Останнього разу проти Англії ми грали у 2021 році. Як ти порівняєш ці дві команди, ми стали сильнішими у порівнянні з Євро?

– В цілому я не пригадаю, але, напевно, тепер більше футболістів, хто грає в топчемпіонатах. Думаю, це нам зіграє на руку. Це однозначно робить нас сильнішими. Багато гравців демонструють рівень в іноземних чемпіонатах. Сподіваюся, що це допоможе нам, якщо будемо виконувати те, що нам говорить тренерський штаб.

– Ти граєш в Англії вже певний час. Буде шалений тиск?

– Подивимось. Я не грав на «Вемблі», але деякі футболісти та головний тренер грали там. Думаю, поділяться своїми думками.

– Ти чекаєш цього матчу? Зіграти на «Вемблі» – це щось особливе?

– Не скажу, що це щось особливе. Ми граємо проти топзбірної, немає різниці, на якому стадіоні. Будемо думати про команду, а не про стадіон.

– Англійці змінилися з 2021 року?

– За 2 роки вони, напевно, не так сильно змінилися у складі. Практично всі ті гравці, які є зараз, грали тоді проти нас. Думаю, це дуже збалансована команда, у якої є все. Є хороші заміни, – сказав Миколенко.