24 березня 2023 18:05

Євген КОНОПЛЯНКА: "Як би це смішно не звучало, але будемо налаштовуватися тільки на перемогу, треба вірити"

Вінгер збірної України Євген Коноплянка поділився очікуваннями від матчу з Англією у відборі на Євро-2024.


– Ти брав участь у трьох іграх проти Англії. У тебе гарна статистика з англійцями, не кажучи вже про той гол на «Вемблі».

– Звісно, пам’ятаю цей гол та ці результати. Домовлялися з тренерами, вони налаштовували нас на те, щоб ми в першу чергу не боялися. Англія – це Англія, ми всі розуміємо, що це дуже сильна команда. Але можна зі всіма грати.

Якщо ми будемо налаштовуватися тільки на перемогу, як би це смішно не звучало, може хтось не вірить в нас, але треба вірити. У нас є своя структура, ми зараз тренуємося та виробляємо її. Якщо всі будуть впевнені у нашій команді, то досягнемо результату.

– Ми зараз подивилися перший тайм матчу Італії та Англії. Чи стала перевага англійців для тебе сюрпризом?

– Для нас результат цього матчу – це, здається, не так важливо. Яка різниця? Треба дивитися в першу чергу на англійців, так, хто проти нас грає, розбирати їх. Але не забувати про нашу гру.

– Але добре, коли суперники втрачають. Можливо, нічия була б краще.

– Давайте більше будемо думати про нашу гру. А там як буде – так буде. Хлопці вже не перший рік грають у великий футбол. Знають, як правильно готуватися.

– Є багато тих, хто не грав на «Вемблі».

– Нічого, підтримаємо. Бачите, як Сваток сьогодні гол забив? Може на «Вемблі» теж так зробить.

– Було б непогано.

– Готуємо молодь.

– Яке у тебе було налаштування, коли ти забив той м’яч? Таке ж, як зараз?

– Так, насправді. Авжеж, у нас багато досвіду, ми скільки років вже граємо у збірній. Можемо дещо підказати молодим хлопцям. Але я бачу, що все під контролем. Всі знають, до чого ми йдемо та чому ми сюди прилетіли, – сказав Коноплянка.