24 березня 2023 13:19

СБУ затримала двох агентів РФ, серед яких – інженер-конструктор заводу "Мотор Січ"

Фото - ua.depositphotos.com


Служба безпеки України заявляє, що її кіберфахівці викрили двох агентів ФСБ РФ, які проводили розвідувально-підривну діяльність на Київщині та Запоріжжі.


Джерело: СБУ, Київська обласна прокуратура


Деталі: За даними спецслужби, на початку лютого 2023 року українців завербував кадровий співробітник управління ФСБ по Алтайському краю. Вербування відбувалося через Телеграм-канал, де фігуранти періодично публікували свої прокремлівські коментарі.


За вказівками ворога агенти розвідували місця розташування українських військових об’єктів та правоохоронних органів.


У Запоріжжі поплічником ворога виявився інженер-конструктор підприємства "Мотор Січ", який збирав інформацію про Сили оборони на території обласного центру.


Співробітники СБУ затримали зрадника під час виконання ним розвідувального завдання – фотографував будівлі військового шпиталю та прокуратури з прив’язкою до місцевості.



Ще одного російського агента затримали у передмісті Києва, коли він намагався здійснити фотофіксацію однієї з будівель Держслужби з надзвичайних ситуацій.



Розвідінформація потрібна була окупантам для проведення ракетних ударів по українських об’єктах та підготовки диверсій на території регіонів, зазначають в СБУ.


Повідомляється, що в ході обшуку у затриманих виявлено мобільні телефони із доказами виконання ворожих завдань та листування з агресором.

Наразі обом фігурантам повідомлено про підозру в державній зраді.


За клопотанням прокурорів 17-річному мешканцю Київщини та мешканцю Запоріжжя обрано безальтернативні запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.