22 березня 2023 19:18

Глава Ла Ліги Тебас: "АПЛ руйнує футбол, клуби-держави та американські власники згодні на збитки. У "Реала" та "Барси" не буде таких покровителів"

Хав'єр Тебас вважає, що економічна модель АПЛ руйнує футбол.

«У Європі є дві ліги, які ми вважаємо стійкими (ймовірно, мова про Ла Лігу та Бундесліз). АПЛ, Ліга 1 та Серія А нестійкі.


В Англії опублікували документ [про плани створити орган-регулятор], говорять про те, що АПЛ не змогла регулювати себе самостійно та спровокувала руйнування футболу. Це спонукало англійський уряд та опозицію написати цей документ і зробити висновки, про які ми попереджали протягом тривалого часу. Їхня модель зрештою тільки руйнує футбол.

Такі збиткові турніри як Ліга 1 просто не можуть існувати. Мова вже не тільки про клуби-держави – в Англії є великі американські власники [клубів], які згодні на збитки.


Найбільше шкоди це завдає двом нашим великим клубам (Реал і Барселона - Sports.ru), адже у них ніколи не буде покровителів, з якими можна бути збитковими. Ми могли б працювати собі на збиток, але тоді наші клуби мали б проблеми.


Флорентіно [Перес] вже казав, що футбол перебуває на краю прірви, але це неправда. Необхідне саморегулювання, як у німецькому футболі. Ла Ліга не перебуває на краю прірви», – сказав президент Ла Ліги.