22 березня 2023 10:02

Євро-2023. Сьогодні юнацька збірна України U-19 розпочне виступ в елітному раунді кваліфікації

За єдину путівку від групи до фінальної частини Євро-2023 (U-19) синьо-жовті боротимуться зі збірними Люксембургу, Данії та Іспанії.


Сьогодні, 22 березня юнацька збірна України (футболісти не старші 2004 року народження) матчем із командою Люксембургу стартує в еліт-раунді відбору Євро-2023 (U-19).

Підопічні Сергія Нагорняка зібралися 19 березня, 20-го числа вранці вилетіли з Будапешта до Іспанії, 21-го — провели передігрове тренування. На Піренеях наші футболісти протистоятимуть господарям турніру, а також збірним Люксембургу та Данії. Матчі проходитимуть в Альмендралехо (Francisco de la Hera) та Бадахосі (Estadio Municipal Villanovense). Головний тренер нашої команди викликав на цей збір 20-х виконавців.

«Люксембург вийшов у еліт-раунд, а це багато про що говорить, Данія завжди була непоступливим опонентом, а Іспанію й представляти не потрібно. Порівнюючи її склад у кваліфікації Євро й зараз у товариських матчах, можна сказати, що в іспанців п'ять збірних цього віку, настільки великий вибір у їхнього головного тренера, — розповів напередодні Сергій Нагорняк. — Проте завдання в нашої збірної максимальні. Обставини проти нас, але я вірю у свою команду. Найбільше я хвилююся за першу гру, проти Люксембургу, оскільки невідомо, як наші футболісти перенесуть тривалу дорогу».

«Усі думки про клуб забуваються, попереду — еліт-раунд, і ми до нього готуємося. Збірна — зовсім інший рівень, і для нас це величезний досвід. Ми докладемо всіх зусиль, щоб вийти з групи», — зазначив півзахисник «Шахтаря» Олександр Ющенко.

«Ми ставимо перед собою найвищу ціль, перемогти в групі, і зробимо все для цього. Розберемо всіх суперників, добре підготуємося і, сподіваюся, покажемо свою найкращу гру», — сказав півзахисник «Динамо» Антон Царенко.

Додамо, що в еліт-раунді 28 учасників поведуть боротьбу за путівки до фінальної стадії, матчі якої відбудуться в період із 3-го до 16 липня поточного року на Мальті. Туди потраплять переможці семи груп.

На цій стадії відбору в березні виступатимуть 27 команд, що пройшли перший етап, і португальці, які отримали пряму перепустку до еліт-раунду як лідери рейтингу відповідного віку.