19 березня 2023 12:23

"Барселона" не змогла пояснити податковій та прокуратурі, хто замовив послуги Негрейри

«Барса» не змогла пояснити податковій та прокуратурі, хто в клубі замовив послуги екс-судді.


Нагадаємо, прокуратура Барселони подала позов на клуб та його колишніх президентів Жозепа Бартомеу та Сандро Роселя у справі про можливу корупцію при виплатах колишньому футбольному чиновнику Хосе Марії Енрікесу Негрейрі. "Барса" стверджувала, що оплачувала звіти про суддів, які готував Негрейра, він отримав від клубу 7,3 млн євро з 2001 по 2018 рік.


Раніше стало відомо, що податкова запідозрила «Барселону» у махінаціях 2019-го через зниження податкової бази на суму виплат Негрейрі. Клуб не зміг обґрунтувати вирахування у 877 тисяч євро – з цього почалося розслідування.


Опубліковано чергові деталі у справі Негрейри. Новий фрагмент стосується відповіді каталонців на запит податкової служби.


"Неможливо сказати, хто від імені "Барселони" замовив цю послугу", - пише газета El País з посиланням на документ, що стосується розслідування.


У цьому документі також йдеться про те, що «Барселона» у відповідь на запит податкової служби та прокуратури заявила, що «контракт із зазначеною компанією (Dasnil, що належить Негрейрі – Sports.ru), не був оформлений письмово».


«Клуб не знає подробиць оформлення усної угоди, оскільки потрібно повернутись у 2001 рік. Люди, які мали вести переговори щодо зазначених контрактів, більше не є співробітниками клубу», – відповіла «Барса» письмово на запит податкової та прокуратури.