18 березня 2023 16:10

Ігор КОСТЮК: "Той план на гру, який у нас був, спрацював в обох таймах"

Старший тренер юнацької команди «Динамо» Ігор Костюк прокоментував перемогу своїх підопічних над «Зорею» (5:1) у рамках 18-го туру чемпіонату України серед команд U19.


- Чи ви цілком задоволені грою команди сьогодні? Після першого тайму рахунок був рівним, можливо, у перерві вам довелося вносити певні корективи?

- Той план на гру, який у нас був, спрацював в обох таймах. У першому наші гравці виглядали більш свіжими, хоча нам не вдалося реалізувати свої моменти, до того ж ми пропустили швидкий м'яч зі штрафного. Проте добре, що відігралися, і в принципі той план на гру, який ми мали, спрацював. Радує, що хлопці виконують те, що ми від них вимагаємо, якщо порівнювати з попередньою грою. Це стосується і розташування на футбольному полі, і якості виконання того, про що ми просили.

- Більшість гравців цієї «Зорі» - вихованці динамівської Академії. Для вас ці матчі є свого роду переглядом гравців, які у наступному сезоні зможуть підсилити «Динамо» U19?

- Так, і ми бачимо, що це принципові матчі. Гравці, які виступають за «Зорю» - це вихованці «Динамо» 2006-го року народження. Ті з них, хто буде краще себе проявляти, влітку прийдуть до «Динамо» U19. Хто краще – той буде з нами, хто ні – буде рухатися далі. Ми справді переглядаємо цих хлопців. У них є внутрішні мотиваційні моменти: кожен із них прагне довести, що він краще, ніж гравець, який грає навпроти нього на тій же позиції.

- Обидва матчі з цією командою у сезоні завершилися розгромами - 6:1 і 5:1. Як ви загалом оціните перспективу динамівського покоління, яке грає за «Зорю» U19?

- Безперечно, це сильні гравці, адже вони – основа збірної України U17. Вісім гравців цієї команди виходять у збірній в основному складі, цей факт говорить сам за себе. Перспективні гравці, хоча зрозуміло, що за фізіологією вони ще не готові на 100% до чемпіонату U19. Тут грають хлопці, старші за них за віком. Однак в окремих іграх ці гравці досягають результату, і загалом для них це хороший досвід для підготовки до команди «Динамо» U19. На сьогоднішній день ми бачимо, що клубна структура «Динамо» з підготовки юних футболістів добре працює, чимало вихованців «Динамо» виступають за різні клуби УПЛ.

- Сьогодні Динамо» U19 забило 5 голів. Ви задоволені реалізацією моментів, зокрема нападниками?

- Якщо ми забили 5, значить, свої моменти реалізували. Це радує. Бо якщо навіть пригадати попередню гру, то вона за якістю була не надто вдалою. Було декілька моментів, у яких ми мали забивати і виривати там перемогу, а сьогодні ми реалізували свої моменти. Радує, що після забитих м’ячів ми продовжували дотримуватися дисципліни, забили і другий, і третій, і четвертий, і не зупинялися. Ми не розслабилися, а грали далі, до кінця, на перемогу. Зараз ми бачимо таку тенденцію у Європі – там забивають по 7 м’ячів, і після 3-го, 4-го, 5-го голів продовжують бігти вперед і дотримуватися дисципліни.

- Ви це прищеплюєте своїм футболістам?

- Так, звісно. Ми говоримо, що незалежно від рахунку потрібно дотримуватися структури, розташування, всього, про що ми домовлялися. І за можливості – забивати у кожному моменті.