18 березня 2023 12:25

"Статистика Зінченка оманлива": авторитетне видання назвало українця найкращим лівим захисником світу

Олександра Зінченка визнали найкращим чинним лівим захисником світу. Авторитетне видання FourFourTwo склало свій рейтинг із десятки найкращих на цій позиції.



Олександра Зінченка назвали найкращим чинним лівим захисником світу. Видання FourFourTwo зазначає, що 26-річний українець має величезний вплив на гру Арсеналу.


«Схоже, Артета привів Зінченка до Арсеналу з наміром використовувати його у півзахисті, але цього сезону він процвітає на позиції лівого захисника. Підбираючи м'яч із глибини та переміщуючи його в центральні зони, українець може диктувати гру відмінними передачами. Також він забезпечує міцний захист».


Експерти наголошують, що не варто звертати великої уваги на результативність Зінченка у сезоні (26 матчів, один гол, два асисти). Без українця Арсенал не зміг би досягти цьогорічних успіхів.


«Його статистика теж оманлива. Один гол і два асисти не говорять про те, що Зіненко не важливий для Арсеналу. Він ламає лінії суперника передачами, ідеально пасуючи Едегору або делікатно граючи на Мартінеллі та Сака. Не факт, що без українця Арсенал досягнув би нинішніх висот», – написали журналісти.


Топ-10 лівих захисників світу прямо зараз за версією FourFourTwo

1. Олександр Зінченко (26 років, Арсенал);
2. Люк Шоу (27 років, Манчестер Юнайтед);
3. Тео Ернандес (25 років, Мілан);
4. Ендрю Робертсон (29 років, Ліверпуль);
5. Альфонсо Девіс (22 роки, Баварія);
6. Натан Аке (28 років, Манчестер Сіті);
7. Ферлан Менді (27 років, Реал);
8. Жорді Альба (33 роки, Барселона);
9. Нуну Мендеш (20 років, ПСЖ);
10. Бен Чілуелл (26 років, Челсі).


Нагадаємо, що Арсенал після 27 зіграних матчів посідає перше місце у турнірній таблиці АПЛ. Свого найближчого переслідувача команда Мікеля Артети випереджає на п'ять пунктів. Востаннє «каноніри» вигравали АПЛ у сезоні 2003/2004.