18 березня 2023 10:28

Олег ФЕДОРЧУК: "У "Динамо" криза затяглася настільки, що вже не розумієш, хто в цьому винен"

Експерт Олег Федорчук висловився про проблеми "Динамо".

- У Динамо криза затяглася настільки, що вже не розумієш, хто в цьому винен. Знаючи потенціал Луческу, я дивуюся, що він припускається таких помилок. Він уже два сезони запрошує гравців, які не можуть закріпитись в основному складі, а за них ще платять гроші. Крім цього, Луческу продовжував робити ставку на Бесєдіна, у якого результативність нижча, ніж у захисників. Артем за півсезону зробив лише одну результативну передачу – це навіть для захисника мало!


Крім цього, Луческу не дає жодного шансу молодим футболістам, а покоління киян U-19 не поступається одноліткам Шахтаря. У Луческу проблема з пошуком мотивації для гравців, щось не працює. Команда виглядає абсолютно безвольною. У Містера закінчилися ідеї. Я ставлю їм трійку. Я не пам'ятаю, щоб Динамо одночасно провалювалося у чемпіонаті та в єврокубках, як трапилося цього сезону.


Ось дивіться, у Кучера у Дніпрі-1 гравці ростуть, у Йовичевіча у Шахтарі ростуть, а Луческу у Динамо – ні. Тому за розкриття гравців я ставлю Йовічевічу за п'ятибальною системою – 5, Кучеру – 4 з плюсом, а Луческу – 3 з мінусом.

З гравців важко когось виділити за таких результатів. Зазначу продаж Забарного у Борнмут. Продати сирого футболіста за 27 мільйонів – це успіх "Динамо". Його навіть не всі вболівальники знають. Нині він поїхав, про нього вже й забули. Людина навіть в цiлому в U-21 не пограла, а вже стільки матчів провела за головну збірну.

Також я здивований дивним відходом Циганкова. Лідер та капітан Динамо пішов через чорний вихід, а не парадний. Не було прощання, нічого! Це не красиво.

Бесєдін – це повне розчарування. Просто капець! На другому місці – Сидорчук. Я поважаю дисциплінованих футболістів, які довгий час грають в одній команді, але з віком повинен з'являтися клас. Візьмемо, наприклад, Степаненка. Не можна сказати, що він технічний футболіст чи супертактик, але з віком він знайшов себе, і навіть у провальних іграх Шахтаря має найвищі оцінки.


А Сидорчук цей сезон провів так, начебто він новачок команди. Це питання психології. Усі гравці Динамо втратили впевненість.


Фото - ФК "Таврiя"