17 березня 2023 17:07

Лапорта про справу Негрейри: "Ця кампанія невипадкова. Її мета – дестабілізувати "Барсу" та контролювати її. Ми захищатимемося, і ми нападемо"

Президент «Барселони» заявив, що звинувачення клубу у корупції – спланована кампанія.

З таким посланням виступив Жоан Лапорта у зверненні до вболівальників перед матчем із «Реалом».

Нагадаємо, прокуратура Барселони подала позов на клуб та його колишніх президентів Жозепа Бартомеу та Сандро Роселя у справі про можливу корупцію при виплатах Хосе Марії Енрікесу Негрейрі. "Барса" стверджувала, що оплачувала звіти про суддів, які готував Негрейра. Колишній співробітник технічного суддівського комітету отримав від клубу 7,3 млн. євро з 2001 по 2018 рік.


«Кампанія, спрямована проти нас, є невипадковою. Її мета – дестабілізувати команду у короткостроковій перспективі та контролювати «Барсу» у середньостроковій. За деякий час я поясню, хто, навіщо і як захотів організувати цю кампанію.


Не сумнівайтеся, що ми захищатимемося. І не лише – ще ми нападемо.


Але зараз ми повинні зосередитись на підтримці наших гравців, тому що перша мета [організатор кампанії] – дестабілізувати команду, а ми маємо підтримати наших тренерів та гравців, щоб вони виграли. Я думаю, що ми не повинні зациклюватись на інших аспектах, які відволікають увагу наших гравців.


Давайте підтримаємо "Барсу", тому що ми любимо "Барсу", - сказав Лапорта у відеозверненні перед класико.