17 березня 2023 15:49

ЗМІ: Китай у 2022-му році постачав росії гвинтівки, запчастини та бронежилети через ОАЕ та Туреччину

Фото - ua.depositphotos.com


Китай у 2022 році постачав московії гвинтівки, запчастини та бронежилети через ОАЕ та Туреччину, стверджує Politico


Один із найбільших державних оборонних підрядників у Китаї, China North Industries Group Corporation Limited, у червні 2022 року надіслав російській компанії «Техкрім» гвинтівки CQ-A, створені за зразком американської штурмової гвинтівки M16, позначеної як «цивільні мисливські рушниці».

За даними митниці, російські компанії також отримали 12 партій запчастин для безпілотників і понад 12 тонн бронежилетів китайського виробництва, переправлених через Туреччину. Також Politico заявляє, що Китай постачає російським компаніям обладнання подвійного призначення, яке може використовуватися у військових цілях. (Це, до речі, дуже прослідковується з кількістю дронів, яку русня використовує та отримує на фронті)

Китайська компанія Da-Jiang Innovations Science & Technology Co. (DJI), яка перебуває під санкціями США, у листопаді-грудні 2022 року також відправила російському дистриб’ютору компоненти для дронів.

Дані митниці також свідчать, що у грудні 2022 року московія встигла імпортувати бронежилетів виробництва турецької компанії Ariteks на суму понад 10 мільйонів $. Більшість із них була завезена з Туреччини, частина йшла через ОАЕ. Московія також імпортувала бронежилети китайської компанії Xinxing Guangzhou Import & Export Co.

Politico також виявило, що російська державна компанія «Рособоронекспорт» у 2022 році імпортувала мікрочіпи, термовізори та деталі, такі як газотурбінні двигуни, «з різних країн від Китаю до Сербії та М’янми».

Da-Jiang Innovations Science & Technology Co., також відома як DJI, надіслала запчастини для дронів — наприклад, батареї та камери — через Об’єднані Арабські Емірати невеликому російському дистриб’ютору в листопаді та грудні 2022 року. DJI — це китайська компанія, яка була під санкціїями Міністерства фінансів США з 2021 року за надання китайській державі дронів для спостереження за уйгурською меншиною в західному регіоні Сіньцзян.

Наразі незрозуміло, чи використовує московія будь-яку з гвинтівок, зазначених у даних про постачання, оскільки доказів їх використання на лінії фронту не виявлено. Компанія «Техкрім» не відповіла на запит про використання цієї зброї. Але дрони DJI помічаються на полі бою постійно і доставляють нашим військам чимало клопоту...

Окрім безпілотників, московія місяцями покладалася на інші країни, включаючи Китай, у навігаційному обладнанні, супутникових зображеннях, компонентах транспортних засобів та іншій сировині...