17 березня 2023 08:37

Дзола, Зідан та Моурінью увійшли до "Зали слави італійського футболу"

У 2011 році Федерація футболу Італії та Фонд Музею італійського футболу заснували спеціальний "Зал слави кальчо" для вшанування гравців, тренерів, суддів і менеджерів, які залишили незгладимий слід в історії італійського футболу.


Щороку в "Залі слави" з'являються нові імена. У 2023 році лауреатами церемонії введення в "Зал слави італійського футболу" стали екс-футболіст і тренер Джанфранко Дзола, ветеран кальчо Алессандро Альтобеллі, футболістка "Ювентуса" і збірної Італії Крістіана Джіреллі, екс-президент міланського "Інтера" Ернесто Пеллегріні, а також Зінедін Зідан та Жозе Моуріньо, які не потребують особливого представлення.


Меморіально членами "Зали слави кальчо" стали угорський фахівець Ернест Егрі-Ербштейн, який працював у першій половині минулого століття з великим "Торіно", а також Синиша Михайлович і журналіст Маріо Сконцерті (володар спеціального призу імені Джанні Брера - гуру італійської спортивної журналістики та реформатору кальчо). А володарем спеціального призу та нагороди Fair Play імені Давіде Асторі став молодий тосканський арбітр Лука Мартеллі, який перервав матч регіональної першості, який він обслуговував, щоб вибігти на трибуни й за допомогою дефібрилятора врятувати життя власному батькові, що прийшов подивитися не тільки на футбол, а й на роботу сина.


На традиційній церемонії нагородження, нових членів "Зали слави італійського футболу" попросять передати один зі своїх кар'єрних трофеїв для колекції, що зберігається в "Музеї кальчо".