16 березня 2023 15:31

Королівська іспанська футбольна федерація приєдналася до справи про корупцію "Барселони"

Королівська іспанська футбольна федерація приєдналася до справи про корупцію "Барселони", інформує офіційний сайт організації.


Нагадаємо, раніше прокуратура Барселони подала позов на клуб і його колишніх президентів Жозепа Бартомеу і Сандро Роселя у справі про можливу корупцію під час виплат колишньому віцепрезиденту технічного суддівського комітету Хосе Марії Енрікесу Негрейрі.


- Королівська іспанська футбольна федерація долучилася до справи, щойно суд прийняв до розгляду скаргу прокуратури на виплати "Барселони" колишньому віцепрезиденту технічного суддівського комітету Хосе Марії Енрікесу Негрейрі. Крім того, проаналізувавши ситуацію, RFEF уже надіслала звіт департаменту цілісності змагань і всю документацію, що підтверджує лист, директору УЄФА з питань доброчесності.


RFEF із самого початку співпрацює з компетентними органами, щоб максимально спростити роботу з розслідування цих подій, які трапилися за іншої управлінської команди. УЄФА також було поінформовано про участь RFEF у розглядах. Водночас вищезгаданий звіт було передано до Вищої спортивної ради, а копію - до "Барселони" та суддівського комітету.


Варто повторити, що RFEF зберігає незаперечну прихильність у цьому питанні. Ми ініціювали внутрішнє розслідування, щойно про цей випадок стало відомо. Федерація готова до співпраці в будь-який час. Ми хочемо, щоб справу було доведено до кінця, і просимо всіх зберігати необхідний і бажаний спокій, який допоможе знизити атмосферу напруженості щодо суддів. Це невигідно для футболу. Застосування правосуддя вимагає часу і доказів.


RFEF хотіла б подякувати суддям, які об'єдналися навколо суддівського комітету. Організація отримала величезну підтримку від прославлених легенд іспанського суддівства, які в минулому допомагали нашому футболу зростати. Спасибі вам! - мовиться у заяві Королівської іспанської футбольної федерації.