13 березня 2023 14:08

ПСЖ сумнівається у продовженні контракту з Мессі через два вильоти у 1/8 фіналi Ліги чемпіонів поспіль. "Інтер Майамі" – найбільш реальний варіант у разі вiдхду

"Інтер Майамі" хоче підписати нападника "ПСЖ" Ліонеля Мессі безкоштовно влітку.


Як пише L’Équipe, американський клуб готовий докласти великих зусиль задля підписання контракту з Мессі. США – одна з країн-господарок ЧС-2026, і перехід Лео зіграв би велику роль у просуванні турніру.


У «ПСЖ» думають, чи не дасть можливий відхід Мессі, який отримує 40 млн євро на рік, більший простір для маневру на трансферному ринку. Якщо контракт аргентинця з ПСЖ не буде продовжено, його шанси залишитися в Європі мінімальні. У Європі лише парижани зараз можуть задовольнити вимоги Лео щодо зарплати.


Якщо Мессі піде з «ПСЖ» на правах вільного агента, його перехід до «Інтер Майамі» вірогідніший, ніж продовження кар'єри на Близькому Сході. Зазначається, що Мессі подобається у США. Він часто подорожує до Флориди, де купив будинок.

Під час ЧС-2022 американський клуб активно спілкувався з Хорхе Мессі, батьком футболіста. "Інтер Майамі" підготував план, який дозволить переконати Лео погодитися на перехід. Він схожий на те, що в 2007 році для Девіда Бекхема розробили в Лос-Анджелес Гелаксі. У рамках угоди Мессі можуть гарантувати права на нерухомість на стадіоні, де "Інтер Майамі" проводить домашні матчі.


Переговори з «ПСЖ» про новий контракт на даний момент не перебувають на просунутій стадії. Декілька місяців тому парижани дуже хотіли продовжити співпрацю з Мессі, але після другого поспіль вильоту команди на стадії 1/8 фіналу Ліги чемпіонів у керівництва клубу з'явилися сумніви. Наразі майбутнє Лео виглядає далеким від «ПСЖ».


Джерела As, близькі до президента «ПСЖ» Нассера Аль-Хелайфі, повідомили, що у разі продовження контракту Мессі буде розрахований на рік.


Клуб бере до уваги те, що фанати незадоволені Мессі. Також усередині «ПСЖ» виникли суперечки щодо майбутнього Лео після вильоту з Ліги чемпіонів.