13 березня 2023 08:08

Клопп про Лінекер і BBC: "Всі стурбовані тим, щоб говорити правильні речі, інакше підніметься буря. Важко жити в такому світі"

Юрген Клопп вважає несправедливим усунення Гарі Лінекера від роботи на ВВС.


Раніше колишній нападник збірної Англії, який нині працює ведучим програми Match of the Day на телеканалі BBC, розкритикував запропонований урядом Великобританії законопроект про нелегальних мігрантів – Лінекер порівняв риторику влади з «мовою Німеччини 30-х років». BBC тимчасово усунув Лінекера від роботи, після чого брати участь у програмі відмовилися Іан Райт та Алан Ширер.

«Я не місцевий, але я не розумію, навіщо просити когось відступити від своїх слів. Я не впевнений, проблема в мові чи в чомусь ще, але такий світ, у якому ми живемо. Всі стурбовані тим, щоб робити все правильно та говорити правильні речі.


Якщо ви цього не робите, то підніметься обурення, в такому світі дійсно важко жити. Якщо я правильно розумію посил, то це думка про права людини, яка має право на існування.


Справа не в тому, що я не показуюсь на BBC, справа не в тому, що хлопець із мікрофоном BBC погана людина.


Я чув про «правила» BBC, згідно з якими не дозволяється дотримуватись подібних поглядів. У цьому світі важко жити. Більше я нічого не можу сказати», – сказав головний тренер Ліверпуля.