12 березня 2023 10:07

"Інтеру" довелося миритися з нещадною силою Шевченка": українця включили до престижного рейтингу Ліги чемпіонів

Андрій Шевченко досі є головним «кривдником» Інтера не лише на внутрішній арені, а й у Лізі чемпіонів. Українська легенда забив 15 голів у ворота міланського гранда.


Андрій Шевченко на рівні з Калаудіо Пісарро найчастіше засмучував Інтер у матчах Ліги чемпіонів своїми голами. Журналісти зі Squawka, посилаючись на дані Stats Perform, назвали головних кривдників міланського гранда.

Український уславлений форвард та його перуанський колега забили по чотири голи Інтеру. Пісарро один раз забивав міланцям у футболці Баварії у кампанії 2006/07, а також тричі у складі Вердера у сезонах 2008/09 та 2010/11.

Шевченко тричі забивав Інтеру у Лізі чемпіонів під час своєї кар'єри за Мілан, а також один раз за Динамо у сезоні 2009/2010. Примітно, що у матчі Динамо – Інтер (1:2) 4 листопада 2009 року Шевченко забив свій останній гол у Лізі чемпіонів.

«Інтер може розслабитися, оскільки два його найлютіші вороги закінчили кар'єру. Крім Серії А, нерадзуррі довелося миритися з нещадною силою Шевченка в Європі. Б'ємося об заклад, вони не могли повірити, коли Шева, що пішов з Італії, встав на їхньому шляху, щоб битися востаннє», – написали автори.

Важливо відзначити, що Шевченко є найкращим бомбардиром в історії «міланського дербі». У цих протистояннях він сумарно забив 14 голів у 22 матчах.