9 березня 2023 14:29

Генінсон - про допуск глядачів на трибуни: "Ідея хороша, але тоді клуби опиняться у нерівній ситуації"

Віце-президент "Чорноморця" Володимир Генінсон розповів, що думає про допуск уболівальників на трибуни матчів УПЛ.


– За кілька днів до старту другого колу УПЛ президент УАФ Андрій Павелко припустив, що трибуни стадіонів можуть потрішки заповнюватися. "Чорноморець" готовий працювати з цією ідеєю?


– Насправді це ідея не Андрія Васильовича, а президента "Вереса" Івана Надєїна, який запропонував частково допускати на стадіони обмежену кількість людей. Як ідея – вона хороша. Але знову ж – на кожному стадіоні повинні бути місця, де ці люди зможуть безпечно розташуватися.


Якщо на стадіоні "Чорноморця" та "Вереса" є таке місце, то на інших його немає. Тоді знову клуби опиняться в нерівній ситуації. Почнеться: "чому ви впускаєте, а ми не впускаємо", "чому цим можна тисячу людей, а нам триста".


Це все полеміка. Рішення щодо видачі чи невидачі дозволу на відвідування масових заходів приймає тільки воєнна адміністрація того регіону, де проходить матч. Якщо в адміністрації є така можливість, якщо вони знають, що на матч можна запросити 400-500 людей і під це є відповідне бомбосховище, то, напевно, це правильне рішення. Якщо один з факторів не сходиться – неправильне.


Зрозумійте, коли під час тривоги ніхто не запанікує та опуститься вниз, то в нас буде 5-6 хвилин, щоб розпочати матч після…


– Після відбою.


– Не зовсім. Після відбою у нас 20 хвилин розминка, ми всіх повідомляємо, усіх людей по стадіону. З бомбосховищ, зі стоянки. Тобто це вже не футбол, це ходіння по муках. Тому є обмежена кількість людей, які знають, як швидко евакуюватися та потім швидко повернутися на свої місця, – відповів Генінсон.