7 березня 2023 13:03

Зінченку доведеться вийти у матчі Ліги Європи зі "Спортінгом": в Англії назвали причину можливого рішення Артети

Олександр Зінченко, цілком можливо, зіграє у виїзному матчі Арсеналу проти Спортингу в рамках 1/8 фіналу Ліги Європи. Це пов'язано із ризиком дискваліфікації Кірана Тірні.


Арсенал нашого Олександра Зінченка у четвер, 9 березня, проведе перший поєдинок 1/8 фіналу Ліги Європи проти Спортингу.

Цілком можливо, що 26-річний лівий захисник візьме участь у цій грі у стартовому складі, оскільки його партнер з амплуа Кіран Тірні перебуває під загрозою дискваліфікації. Про це повідомляє видання Football. London.

Шотландець був основним гравцем команди на груповому етапі Ліги Європи, відігравши у всіх шести матчах. У його пасиві два попередження, відповідно можлива третя жовта картка призведе до його дискваліфікації на гру у відповідь зі Спортингом.


Зінченко цього сезону був основним гравцем команди в АПЛ, а в Лізі Європи провів лише один матч.

Варто зазначити, що згідно з регламентом Ліги Європи термін дії всіх жовтих карток спливає після завершення чвертьфіналу, і вони не переносяться до півфіналу.

Таким чином, головний тренер Арсеналу Мікель Артета цілком можливо захоче приберегти Тірні щонайменше до 1/4 фіналу, щоб Зінченко сконцентрувався на вирішальному відрізку в АПЛ. Так тренер зможе раціонально використати ротацію.

Зінченко цього сезону провів за Арсенал 23 матчі, в яких забив один гол і зробив два асисти.