7 березня 2023 12:07

"Суперник говорив різні слова, я б не хотів їх повторювати". Бражко – про те, що сказав Ісенко перед пенальті

Півзахисник Зорі ексклюзивно для FanDay.net прокоментував перемогу своєї команди у матчі проти полтавської Ворскли у 16-му турі УПЛ.


Матч 16-го туру УПЛ Ворскла – Зоря став одним із найвидовищніших у нинішньому сезоні. Полтавці вели у рахунку 2:0, але за підсумком програли 2:3. У складі Зорі дублем відзначився орендований у Динамо Володимир Бражко.

Кореспондент FanDay.net поспілкувався з героєм матчу про саму гру та невелику розбіжність із голкіпером Ворскли Павлом Ісенком.

"Вся наша команда працювала на 100%"

– Володю, матч вийшов із тією ще драматургією: ви програвали 0:2, потім розмочили рахунок, а у компенсований час вирвали перемогу. У вашій кар'єрі вже були аналоги такого сюжету?

- Так, були схожі матчі в юнацьких командах, але на дорослому рівні таке сталося вперше. Я зробив дубль і вся команда працювала на 100%. Я вважаю, що ми заслужили на цю перемогу.

- Ви круто змінили тональність гри ще у першому таймі. Який момент став переломним, після чого ви включилися та почали гостріше атакувати суперника?

– Після того, як рахунок став 0:2, ми зреагували на суддів. В принципі, ми один одного заспокоювали, підтримували, але й без того було розуміння, що ми сильніші за цього суперника, нам давалася гра. Після того, ми забили свій перший гол, команда струснула. Це додало нам сил та дозволило ще більше збільшити інтенсивність гри, що призвело до перемоги.

– Рік тому ви ще грали за Динамо U-19 у Юнацькій Лізі УЄФА, а минулого вікенду були лідером однієї з провідних українських команд. Наскільки складно вам дається перехід із юнацького футболу до дорослого?

– Не скажу, щоб дуже складно. Цей процес відбувається поступово, адже перші три матчі я не грав у стартовому складі Зорі. Але потім я влився в колектив, хлопці підтримали, тож не сказав би, що мені складно грати на дорослому рівні після великого періоду в юнацьких командах.

"Щоб забити Ісенка, переглянув усі матчі Winter Cup»"

- Ви пробивали пенальті наприкінці матчу, вашим опонентом був Павло Ісенко, який зробив собі ім'я саме на відбитті 11-метрових ударів. Наскільки скрупульозно ви вивчили його манеру гри під час пенальті?

– Я дивився усі матчі Winter Cup. Приділяв увагу тому, як вони пробивають пенальті, особливо те, як Ісенко стрибає по кутах. Я сказав Булеці, що битиму цей пенальті. Коли пробивав, то виявився хитрішим, ніж він.


– У телеграм-каналах та на сайтах розійшлося відео вашої реакції на цей гол, де ви говорили щось про тиск. Поясніть суть цієї фрази?

– Суперник намагався мене збити, говорив різні слова… Я не хотів би їх повторювати. Крім цього він намагався на мене психологічно впливати, говорив: «Давай-давай, на тебе зараз такий тиск чиниться, ну-ну». Перед ударом я ніяк не реагував, а коли забив, то підбіг до нього і сказав: Ну і де тиск? Цей момент потрапив на камери і тепер гуляє інтернетом. Але я йому просто відповів, ми це питання врегулювали, ніякого конфлікту немає.