5 березня 2023 17:31
2

"Це думка головного тренера "Динамо": Ковалець не згоден з Луческу в оцінці суддівства у матчі з "Інгульцем"

Матч 16-го туру української Прем'єр-ліги між Динамо та Інгульцем відбувся вчора на столичному стадіоні імені Валерія Лобановського та завершився несподіваною перемогою петрівської команди (2:0).

Головний тренер Інгульця Сергій Ковалець, який очолив команду взимку, прокоментував успішний поєдинок в інтерв'ю FanDay.net.


«Вчора день народження Шуста, завтра – Поворознюка. Ми подарували не краватку, а перемогу»


– Сергію Івановичу, вітаємо вас із перемогою над Динамо. Прокоментуйте, будь ласка, поєдинок, що пройшов.


– Вийшов хороший матч. Гра була інтенсивною та напруженою. Розуміли, що Динамо вирішувало свої питання щодо тактики та результату. Приємно, що футболісти Інгульця виконали все, що хотів бачити тренерський штаб. Для цього ми доклали дуже багато зусиль.


Перемога дуже приємна, оскільки вона дебютна для мене на посаді головного тренера Інгульця. Для гравців це теж великий успіх, оскільки вони вперше обіграли "Динамо".


Вчора був день народження нашого тренера Богдана Шуста, а завтра – день народження президента клубу Олександра Поворознюка. Тож подарували не краватку, а перемогу.


«Суддівство у матчі з Динамо було на хорошому рівні»


– Олександр Поворознюк привітав команду? Чи будуть якісь спеціальні премії за перемогу над Динамо від президента Інгульця?


– Так, одразу після матчу він привітав команду з перемогою. Премія, звісно, буде. Це все вирішує президент.


– Мірча Луческу на післяматчевій прес-конференції сказав, що на результат матчу вплинули грубі помилки арбітра Катерини Монзуль. Ви не погоджуєтесь з його думкою?


– Це думка головного тренера "Динамо", він має право на свою точку зору. Луческу – досвідчений тренер. Я поспілкувався з ним після матчу, подякував за підтримку України під час повномасштабної війни. Він виховує українських футболістів. Той же Забарний почав грати у стартовому складі за Луческу. Наразі в Динамо також грає багато молодих футболістів. Думаю, головний тренер проводить у Динамо хорошу роботу.

Щодо суддівства вчорашнього матчу – вважаю, що він був на гарному рівні.


«Ми знали, хто гратиме у складі Динамо і за якою схемою»


– Під час підготовки до матчу з Динамо багато матчів киян на зборах вдалося подивитися?


– Один матч ми подивилися наживо. Звісно, аналізували гру киян. Динамо легко аналізувати. Вони провели багато матчів. Ми знали, хто гратиме у складі та за якою схемою. Важливо було налаштувати гравців Інгульця психологічно, щоб вони були впевнені у своїх силах.


Ви задоволені трансферною кампанією Інгульця?

– Ми посилилися відповідно до наших можливостей. Вчора два новачки команди вийшли на заміну та допомогли нам. У пошуках посилення усі клуби знаходяться постійно. Загалом я задоволений усіма гравцями та командою.


Хочу подякувати Збройним силам України за те, що ми зараз можемо грати у футбол.

Х.з. чому Луческу не готувався до такого Інгульця. Чи то вік, чи то пиха, але це було дуже непрофесійно. І питання- нах нас такий тренер?
Було видно що Ковалець готувався до матчу, знав що треба тиснути на Шепелева та Сидорчука, які ніхєра не можуть вдіяти з цим і потім лонгбол на Сітало, з яким наші чи то борці чи то качки ніх. не можуть зробити