4 березня 2023 13:55

"Якщо позбудемося отрути, буде краще для всіх". Клопп і тен Хаг закликали фанатів не скандувати кричалки про тисняву на "Хіллсборо" та авіакатастрофі в Мюнхені

Тренери «Ліверпуля» та «Манчестер Юнайтед» закликали фанатів з повагою ставитись до суперників.


Юрген Клопп та Ерік тен Хаг засудили кричалки вболівальників про трагічні події, що відбулися з їхніми суперниками – такими як тиснява на «Хіллсборо» та авіакатастрофа в Мюнхені. Тренери закликали фанатів покласти цьому кінець.


«Одна з головних причин, чому суперництво між Ліверпулем і Манчестер Юнайтед таке особливе, полягає в тому, що воно настільки напружене, і ніхто ніколи не повинен хотіти це змінювати. Але в той же час, коли суперництво стає надто гострим, воно може призвести до таких ситуацій, від яких нікому не буде добре, а нам це не потрібне.


Ми дійсно хочемо шуму; ми дійсно хочемо, щоб захід був пристрасним, і ми дійсно хочемо, щоб атмосфера була наелектризованою. Чого ми не хочемо, так це чогось, що виходить за рамки цього, і це особливо стосується таких скандувань, яким немає місця у футболі. Якщо ми зможемо зберегти пристрасть і позбутися отрути, це буде набагато краще для всіх», – сказав Клопп.


«Суперництво між «Манчестер Юнайтед» та «Ліверпулем» – одне з найбільших у світовому футболі. Нам усім подобається пристрасть уболівальників, коли зустрічаються наші команди, але є межі, які не слід перетинати.


Неприпустимо використовувати загибель людей – у зв'язку з будь-якою трагедією – для того, щоб набрати очки, і настав час це припинити. Ті, хто несе відповідальність за це, кидають тінь не лише на репутацію наших клубів, а й, що важливо, на репутацію самих себе, уболівальників та наших великих міст.


Від свого імені, наших гравців та нашого персоналу ми просимо наших уболівальників зосередитися на підтримці команди у неділю та правильному представленні нашого клубу», – заявив тен Хаг.