27 лютого 2023 19:12

"Чому б і ні?". Журналіст оцінив перспективи Шовковського стати наступним наставником "Динамо"

Журналіст Ігор Циганик в своїй авторській програмі «Циганик LIVE» оцінив перспективи Олександра Шовковського стати майбутнім головним тренером «Динамо».


– По-перше, він вже працює в тренерській команді київського «Динамо», скажемо так. Чи буде він наступним головним тренером? Чому ні? У Луческу ще 1,5 року контракт. Залежно від того, як себе буде почувати Містер, тому що ми розуміємо, що вік достатньо серйозний. Але 1,5 року контракт.


Те, що він точно допрацює цей сезон, – це однозначно. У нього є натхнення побудувати команду, яка могла би бути конкурентоздатною не тільки в Україні, але й в Європі. Так, він в екстремальних умовах, колись йому було простіше, він мав можливість закуповувати легіонерів на проблемні позиції, давав конкуренцію. Зараз ситуація змінилася – у нього є певний матеріал і з нього доводиться щось робити. Це набагато складніше.


Але чи буде в перспективі Шовковський головним тренером «Динамо» – мені важко зараз сказати. Я так розумію, що зараз президент «Динамо» не розглядає когось з потенційних кандидатів на заміну Луческу. На даному етапі йде робота з Луческу, а от коли буде розмова про те, що він не зможе продовжувати роботу, то тоді будуть шукати варіанти.


Розумієте, якщо ти запрошуєш таку легендарну людину в клуб, то ти розумієш, що в перспективі він може бути головним тренером. Я зараз можу сказати, що він ніколи не буде головним тренером, а він може стати. Я думаю, що сам президент і керівництво клубу, коли запрошували Шовковського, то розуміли, що це людина з легендарною історією для цього клубу.