22 лютого 2023 08:31
1

"Від України йде серйозна агресія": бійка "Шинника" та "Миная" викликала обурення екс-тренера "Зеніта"

Фото - ua.depositphotos.com


Колишній тренер санкт-петербурзького "Зеніту" Борис Рапопорт звинуватив українців в агресії щодо росіян. Ексворотар ленінградського "Динамо" обурився масовою бійкою футболістів ярославського "Шинника" та ужгородського "Минаю" на тренувальних зборах у Туреччині, звинувативши у всьому наших співвітчизників.


Про це Рапопорт заявив в інтерв'ю телеканалу 360°. Він повторив наративи кремлівської пропаганди про те, що спорт має залишатися поза політикою. Колишній наставник "Зеніт" ганебно промовчав про війну, яку її країна розгорнула проти українського народу.


"Дуже серйозна агресія йде з боку України, тому що вся політична ситуація нагнітається і переноситься на спорт. Я дивуюся, що ті ж українські спортсмени так починають поводитися. Для мене це, чесно кажучи, дивно, тому що вони повинні розуміти, що в спорті треба перемагати на спортивних аренах. І лише там. Все інше вже не стосується спорту. Дуже шкода, що зараз ми відсторонені від великого спорту, особливо це стосується футболу. Шкода, що ми не граємо у європейських турнірах", – сказав Рапопорт.


Раніше тренер "Шинника" Вадим Євсєєв заявив, що пишається своїми побитими підопічні. Також було опубліковано перше відео бійки футболістів "Минаю" та "Шинника". В українському клубі виступили з офіційною заявою щодо бійки гравців із ярославцями. Захисник російського клубу Данило Петрунін заявив, що гравці закарпатців загрожували йому вбивством.
Как бы ты себя повел если, не Бог, твои родственники пострадали от страны, представители которой с тобой соревнуются? А?