21 лютого 2023 15:39
2

"Луческу вважав його надто тендiтним". Джерело назвало півзахисника, що запалює в "Генку", якого забракував тренер "Динамо"

Ведучий "Та То Таке" Михайло Співаковський розповів про те, як "Динамо" цікавилося до півзахисника з чемпіонату Голландії.


У останні кілька років "Динамо" старанно шукає атакуючого півзахисника широкого діапазону. Бажано, щоб він закривав усі позиції в центрі поля. Чотири трансферні вікна "Динамо" цікавилося гравцем на ім'я Майк Трезор Ндайішімійє. Його батько грав за збірну Бурунді. Сам же футболіст народився в Антверпені і десь у 19 років потрапив до чемпіонату Голландії. Грав за "Віллем II" та НЕК. Забив 15 голів за три роки.


Ціна на нього була адекватною - 2,5 або 3 млн. Але "Динамо" не вистачало рішучості. Останній вердикт мав винести Луческу. Мірча на нього подивився і сказав, що він дуже тендітний для чемпіонату України.

Я так подумав... А хто в Луческу грав у "Шахтарі"? Там були прямо богатирі? Я їх усіх пам'ятаю. Алекс Тейшейра, Вілліан, Марлос. Де зараз Майк Трезор Ндайішімійє? Він грає у "Генці". Трансфер трапився 7.07.2021 року. А зараз просто його статистика цього сезону: 26 матчів, 7 голів та 16 асистів. Він входить до топ-3 найрезультативніших гравців у чемпіонатах Європи. Кажуть, що в нього вже є пропозиції із Серії А та АПЛ, але "Генк" не хоче розлучатися зі своїм лідером.

Ім'я нове, ніколи в новинах з привязкою до Динамо не спливало. Чудовий потенціал плеймейкера було видно ще 3 роки тому в Віллемі, зараз хлопець проводить кращий свій сезон і потенційно гравець першого збірної Бельгії з відповідним цінником. Якщо все сказане правда, то це дійсно дуже серйозний провал селекції. Хочf купили б ми його в 2022 перед війною і через півроку він би скористався правилом ФІФА і безкоштовно втік, яку користь Динамо отримало б?
То ви досі не знаєте, чому будулай так сказав?