17 лютого 2023 11:07

АЕК з Ларнаки залишається незручним суперником для клубів УПЛ в єврокубках

Але «Дніпро-1» має шанс взяти реванш та відігратися за тиждень у Кошице.


Зимовий чемпіон УПЛ несподівано став головним спеціалістом в Україні по Кіпру. Цього сезону команда Олександра Кучера вже втретє (!) зустрічалася в єврокубках з представником цієї країни. Причому АЕК опинився на шляху дніпрян вдруге. Перша зустріч у плей-офф раунду кваліфікації Ліги Європи завершилася на користь кіпріотів, які потім в групі ще й у протистоянні з київським «Динамо» показали більш кращий результат.


«Дніпро-1» на стадії групового турніру Ліги Конференцій відігрався на іншому клубі з Кіпра — «Аполлоні». Але віддати борги АЕКу поки не вдалося.


Перший тайм дніпряни провели не дуже продуктивно в атаці. Було кілька напівмоментів, але кращий бомбардир УПЛ цього і попереднього сезонів Артем Довбик не встиг пробити по воротах. Удари пішли тільки по перерві, під час якої тренери поміняли всю ліву бровку, де, до речі, у дніпрян дебютував на офіційному рівні чемпіон світу U17 зразка 2019 року — Жуау Пеглоу (справа у захисті дебютний матч проводив ще один бразилець — Хайнер).


Найкращий шанс гості створили на 83-й хвилині, коли Довбик красиво повернув м’яч Олександру Піхальонку, що вискочив на ударну позицію, але не зумів пробити воротаря.


Майже одразу спрацювало старе футбольне правило: кіпріоти вибігли в контратаку, заробили штрафний, після подачі якого змусили капітулювати Марка Валефа. Бразильський воротар «Дніпра-1» на початку кожного з таймів у ефектних стрибках кілька разів рятував свою команду від голів. Проте на 84-й хвилині і він не допоміг. У підсумку — 1:0, АЕК знову вдало завершив матч проти українського клубу. Але не забуваємо, що за тиждень команди знову зустрінуться: «Дніпро-1» прийматиме кіпріотів у Кошице.


«Дніпро-1»: Валеф — Хайнер, Сваток, Сарапій, Амаш (Горбунов, 46) — Бабенко — Гуцуляк, Піхальонок (Когут, 89), Рубчинський (Танчик, 58), Пеглоу (Бланко, 46) — Довбик (Назаренко, 89).


Усі матчі українських клубів з командами Кіпра у єврокубках


Примітка: КЧ - Кубок Чемпіонів, ЛЧ — Ліга Чемпіонів, ЛЄ — Ліга Європи, ЛК — Ліга Конференцій, ГТ — груповий турнір, ПОК — плей-офф раунд кваліфікації, ПОН — плей-офф раунд нокаут-стадії.


Фото: СК "Дніпро-1"