15 лютого 2023 09:24

Хосеп ГВАРДІОЛА: "Говорив Зінченку: "Алексе, у мене багато гравців на твоїй позиції". А він: "Ні, ні, ні, я боротимуся"

Фото - ua.depositphotos.com


Головний тренер «Манчестер Сіті» Хосеп Гвардіола висловився про українського футболіста «Арсеналу» Олександра Зінченка, який раніше виступав за «міщан».


«Тут усі його люблять, він був важливою фігурою у нашому клубі. Що мені сподобалося в Олександрі, так це те, що в перші роки ми хотіли пересунути його, тому що думали, що він не багато гратиме. Але він сказав: «Ні, я боротимуся за свою позицію». Я сказав: «Алексе, це складно. У мене багато гравців на твоїй позиції під номером 10», але він сказав: «Ні, я гратиму тут».

Він тренувався дійсно добре, у нього ніколи не було поганого виразу обличчя, завжди гарна поведінка. І зазвичай, коли ти не граєш, іноді кажуть, що я не хочу цього робити, але він був повною протилежністю: проводив додатковий час у тренажерному залі, працюючи.


І через обставини з великою кількістю травм, і за те, як ми хотіли бачити його на позиції крайнього захисника. Він скористався можливістю так, ніби то був його останній шанс у світі. Це означає, що він хороший гравець і має гарне мислення.


Потім те, що сталося з «Арсеналом»: Мікель Артета знає його дуже добре, тому що вони працювали разом, і він вірив у це, намагався зробити наш процес розвитку кращим. Я радий за нього. Все йде добре», - наводить слова Гвардіоли офіційний сайт «Манчестер Сіті».